Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για 3η χρονιά «Ζεϊμπέκικο»

Ο Θεατρικός Οργανισμός «Νέος Λόγος» και το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν, για τρίτη χρονιά, το έργο της Λείας Βιτάλη «Ζεϊμπέκικο», σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και με τον Γιώργο Νινιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το «Ζεϊμπέκικο» πρωτοπαρουσιάστηκε με τη μορφή Αναλογίου στο Φεστιβάλ Αναγνώσεων του Εθνικού Θεάτρου (Μάης 2013). Στο Studio Μαυρομιχάλη έκανε πρεμιέρα στις 9 Νοέμβρη του 2013 και παίχτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, για δύο ολόκληρες σεζόν.

Στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου - του χορού που αναμετριέται με το θάνατο - το έργο μιλάει για τον έρωτα, το πάθος, την καταστροφή, εκείνη την Ελλάδα που ετοίμασε το σήμερα, μέσα από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ, που κυνηγήθηκε και απογειώθηκε, που έκανε τον εαυτό του παρανάλωμα του πάθους, σφραγίζοντας την εποχή του και φέρνοντας ο ίδιος πάνω του τη σφραγίδα της ιστορίας. Eνας ασυμβίβαστος καλλιτέχνης αντιστέκεται στο σύστημα με τη ζωή και τα τραγούδια του και βιώνει ακραίες καταστάσεις, ενώ το μόνο που αναζητά με πάθος είναι η αγάπη.

Σκηνικά - κοστούμια: Διονύσης Μανουσάκης. Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νινιός. Φωτισμοί - βίντεο: Στέφανος Κοπανάκης. Παίζουν επίσης: Στέλλα Κρούσκα, Ρένα Κουμπαρούλη. Στην παράσταση παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Διονύσης Διονυσόπουλος, Βαγγέλης Τσουκλίδης (μπουζούκι), Κώστας Μασούρας (κιθάρα). Το τραγούδι «Ζεϊμπέκικο» είναι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Νινιού. Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 20.00. Αμέσως μετά την παράσταση, ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, τα οποία ερμηνεύουν οι συντελεστές της παράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ