Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάθε μέρα στο δρόμο! Απεργιακός συναγερμός για τις 12 Νοέμβρη

Ξεπέρασαν τις 450 οι αποφάσεις συμμετοχής. Απεργία αποφάσισαν χτες και οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή
Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή
Ξεπέρασαν τις 450 οι αποφάσεις εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων και άλλων φορέων του κινήματος για τη συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και για μαζική απεργιακή απάντηση στις 12 Νοέμβρη.

Χτες, σε παράλληλες συνεδριάσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία σ' αυτήν την ημερομηνία. Η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ άφησε ανοιχτό να επανακαθορίσει την ημερομηνία της απεργίας, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στις συνεδριάσεις των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ανέδειξαν ότι η οργάνωση και η επιτυχία της απεργίας βρίσκονται στα χέρια των συνδικάτων και εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη, με Γενικές Συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και σχεδιασμένη δουλειά κλάδο τον κλάδο.

Παρεμβαίνοντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ στη συζήτηση στη ΓΣΕΕ, ο Γ. Πέρρος υπογράμμισε ότι τώρα αυτό που επείγει είναι να ξεσηκωθεί η εργατική τάξη, να βγει στους δρόμους. Να δημιουργηθούν εμπόδια, να μην εφαρμοστούν νόμοι που ψηφίστηκαν, να παρεμποδιστούν νέα μέτρα, στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά, στις ιδιωτικοποιήσεις. Η εργατική τάξη με την πάλη της να ορθώσει αγωνιστικό τείχος. «Σε αυτήν την κατεύθυνση οργανώνουμε την πάλη, κλιμακώνουμε, αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Δεν μπορείς να λες ότι είσαι με το δημόσιο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης όταν είσαι υπέρ της ανταγωνιστικότητας, όταν είσαι υπέρ της επιχειρηματικότητας, όταν είσαι με τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για να πλουτίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να αλώνεται το αγαθό της Υγείας.

Δεν μπορεί να κόπτεσαι για την εργατική τάξη και να λες "ναι" στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, να υπερασπίζεσαι την ΕΕ που τις προωθεί, να αποδέχεσαι τις απολύσεις και την κερδοφορία σαν μέσο επίλυσης των προβλημάτων της εργατικής τάξης».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα συνδικάτα δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο» που επιχειρεί να ανοίξει η κυβέρνηση για να περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα. Η στάση κάθε συνδικαλιστικής δύναμης απέναντι στον «κοινωνικό διάλογο» πρέπει να αποτελέσει κριτήριο για τους εργαζόμενους, γιατί η αποδοχή του σημαίνει παράδοση των δικαιωμάτων τους στους επιχειρηματίες.

Στην ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη απεργίας στις 12 Νοέμβρη αποφάσισε κατά πλειοψηφία και η ΑΔΕΔΥ στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στάθηκαν στην προετοιμασία και στο περιεχόμενο που πρέπει να έχει η κινητοποίηση. Απαιτείται, επισήμαναν, από σήμερα και μέχρι την πραγματοποίησή της να συνεδριάσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις, η απεργία να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων.

Κάθε μέρα να κατεβαίνουν στους δρόμους εργαζόμενοι με σύνθημα και στόχο για την απεργία «να ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος ώστε να μην μπορεί να ψηφιστεί, να μη φτάσει στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που ισοδυναμεί με αργό θάνατο όλων των εργαζομένων». Παράλληλα, η πάλη για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών θα πρέπει να φωτίζει την προοπτική, να δείχνει ότι είναι ασυμβίβαστη η λαϊκή ευημερία με αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης.

Χαρακτηριστική στη συνεδρίαση ήταν η στάση των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) που ψήφισαν «λευκό» στην απεργία. Εξαρχής, σε διάφορα σωματεία μέχρι και την ΑΔΕΔΥ πολέμησαν τη δυνατότητα να αποφασιστεί απεργιακή κινητοποίηση. Με μια ξεκάθαρη αντι-ΠΑΜΕ τακτική χρησιμοποίησαν διάφορα προσχήματα ενάντια στην πρόταση για απεργία, είτε λέγοντας ότι «δεν θα υπακούσουμε στους σχεδιασμούς του ΠΑΜΕ» (!) είτε ότι η απεργία «γίνεται για να βγούμε από την υποχρέωση».

Αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση εκπροσώπου των «Παρεμβάσεων» στο Γενικό Συμβούλιο. Μην έχοντας ουσιαστικά επιχειρήματα, έφτασε μέχρι και να ειρωνευτεί την ανάγκη προετοιμασίας της απεργίας, λέγοντας ότι δεν είναι ούτε θεατρική παράσταση ούτε ποδοσφαιρική ομάδα για να θέλει προετοιμασία!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ορμή στη δράση για την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη (2018-11-10 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση στην υπονόμευση του απεργιακού αγώνα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (2018-11-02 00:00:00.0)
Σε ρόλο ανοιχτής και ξεδιάντροπης απεργοσπασίας (2018-01-10 00:00:00.0)
Ομόφωνα η απόφαση (2002-04-10 00:00:00.0)
Να συζητηθούν οι προτάσεις για κλιμάκωση του αγώνα (2001-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ