Τρίτη 20 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ
Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας, με ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή, έκαναν χτες, Δευτέρα, το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά. Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), για να θέσει τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Αντιπροσωπεία του σωματείου συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, και παράγοντες του υπουργείου, ενώ τη συνόδευσαν εκπρόσωποι σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία έθεσε τα εξής θέματα: Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Την ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ. Την εγγραφή των εργαζομένων στο Μητρώο Α-Β φορτοεκφορτωτών και την αναγνώριση όλων των ειδικοτήτων. Τη συγκρότηση ενιαίας Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Τη διατήρηση του υφιστάμενου ορίου ελάχιστων ημερών ασφάλισης (4.500 ημερών ασφάλισης) για τη συνταξιοδότηση. Ζήτησε να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση προκειμένου να επιλυθούν τα παραπάνω εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων.

  • Εκ παραδρομής στο φύλλο του Σαββάτου γράφτηκε ότι το σωματείο έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη, όπως και ότι προγραμμάτιζε Γενική Συνέλευση για την Κυριακή που μας πέρασε, πράγμα που δεν ισχύει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ