Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
«Ακούσια» η πιο ενδιαφέρουσα ταινία της βδομάδας...

Ακόμα μια βδομάδα με πολλές ταινίες, εκ των οποίων ελάχιστες εκείνες που ξεφεύγουν από τα πλαίσια της ανώδυνης διασκέδασης. Δυο ταινίες, στις οποίες αναφερόμαστε εκτενέστερα, μας κέντρισαν το ενδιαφέρον η σουηδική και το θυμό η γαλλική...

Κατά τ' άλλα, από σήμερα κυκλοφορεί στις αίθουσες σε 2D και 3D, μεταγλωττισμένη, η αμερικάνικη παραγωγή «Παν» (Pan - 2015) σε σκηνοθεσία Τζο Ράιτ και αναφέρεται στην ιστορία ενός ορφανού αγοριού που θα μείνει για πάντα γνωστός ως Πίτερ Παν.

Πρεμιέρα κάνει απόψε το μεταφυσικό θρίλερ του Γκιγέρμο Ντελ Τόρο «Πορφυρός Λόφος» (Crimson Peak - 2015). Πρόκειται για γοτθικό ρομάντζο, για σκοτεινή ιστορία φαντασμάτων, για φόρο τιμής στο είδος ταινιών με στοιχειωμένα σπίτια...

Πρεμιέρα, επίσης, πραγματοποιεί και το σίκουελ μιας γνώριμης animation δρακουλοπαρέας που επιστρέφει με μία ολοκαίνουρια, διασκεδαστική αμερικάνικη κωμωδία με τίτλο «Ξενοδοχείο για Τέρατα 2» (Hotel Transylvania 2 - 2015) σε σκηνοθεσία Γκέντι Ταρτακόφσκι. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη και σε εκδοχή 3D.

Πρεμιέρα για ακόμα μια αμερικάνικη κωμωδία με τίτλο «Ο Σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» (Burnt - 2015) σε σκηνοθεσία Τζον Ουέλς. Ο σταρ Μπράντλεϊ Κούπερ υποδύεται τον ταλαντούχο σεφ Ανταμ Τζόουνς που «γνώρισε την επιτυχία αλλά την έχασε μέσα από τα χέρια του» σε έναν ύμνο στην αγάπη για το φαγητό και τη δύναμη των δεύτερων ευκαιριών...

Μετά την προβολή της στο Φεστιβάλ της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» η γαλλική ερωτική ταινία «Love» (2015) του Γκασπάρ Νοέ κάνει απόψε πρεμιέρα και στις κινηματογραφικές αίθουσες της πρωτεύουσας.

Πρεμιέρα απόψε και για την τελευταία αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «O Aστακός» (2015) μια συμπαραγωγή πέντε ευρωπαϊκών χωρών, με ένα καστ διεθνών σταρ. Πρόκειται για αλληγορική, ρομαντική ιστορία, που κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Τέλος, πρεμιέρα κάνει και η ελληνική κωμωδία καταστάσεων του Στράτου Μαρκίδη «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» (2015), με καστ ηθοποιών γνωστών από την τηλεόραση και με γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώστε ακόμη ότι στον κινηματογράφο «Αστυ» συνεχίζεται και αυτήν τη βδομάδα η προβολή της εξαιρετικά επίκαιρης και κοινωνικά χρήσιμης ταινίας του Στεφάν Μπριζέ «Ο νόμος της αγοράς» (2015), ενώ στον διπλανό «Αστορ» προβάλλεται το άρτιο, καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσαφτή «Αρκαδία Χαίρε» (2015).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ