Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σε 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι στην «Aluset»

Στιγμιότυπο από την απεργία
Στιγμιότυπο από την απεργία
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες βρίσκονται από την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Aluset», βιομηχανία αλουμινίου στα Μέγαρα, αντιδρώντας στην απόλυση συναδέλφου τους και στην καθυστέρηση της καταβολής των μισθών. Στο πλευρό τους βρίσκεται το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Οπως καταγγέλλει το Παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου, η διοίκηση της εταιρείας, ενώ είχε κάνει διακανονισμό για τα δεδουλευμένα που οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων, αποφάσισε από μόνη της να κάνει «κούρεμα». Επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή απέλυσε εργαζόμενο, μέλος της εργοστασιακής επιτροπής του Συνδικάτου. Αμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων, που έκαναν Γενική Συνέλευση στο χώρο του εργοστασίου και αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση.

Στην ανακοίνωσή του, το Παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου σημειώνει: «Καλούμε τους εργαζόμενους του εργοστασίου να δώσουν άμεσα απάντηση, να μην αφήσουν να περάσει η τρομοκρατία. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να σκύψουν το κεφάλι στην επίθεση της εργοδοσίας. Τους καλούμε με τη στάση τους να αναγκάσουν την εταιρεία να πάρει πίσω την απόλυση και να δώσει όλα τα δεδουλευμένα τώρα, χωρίς καμία αναμονή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ