Τετάρτη 28 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του Δήμου Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετείχε στη χτεσινή κινητοποίηση στο Περιστέρι και με ανακοίνωσή του αναδεικνύει τις τεράστιες, διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των περιφερειακών αρχών για την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Δυτική Αθήνα. Παράλληλα, διεκδικεί έκτακτη επιχορήγηση για την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφικές πλημμύρες και την ανακούφιση των πληγέντων, αλλά και την έναρξη άμεσων αντιπλημμυρικών έργων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης έχει ως εξής:

«Η πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν προτάσσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας επειδή κριτήριο για την επιλογή ενός έργου είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και όχι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Να θυμίσουμε ότι η Περιφέρεια πέρυσι, μέσα από τον προϋπολογισμό της, έδινε κονδύλια και ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και ταυτόχρονα έδινε ψίχουλα για τις αναγκαίες υποδομές που χρειάζονται τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, όπως για τα αντιπλημμυρικά έργα στους δήμους της Δυτικής Αθήνας συνολικού ποσού μόλις 1.100.000 ευρώ!

Στον δήμο μας παρά το γεγονός ότι από το 2012 δώσαμε μεγάλη βαρύτητα σε έργα αντιπλημμυρικά, με τοιχία αντιστήριξης που κατασκευάσαμε περιμετρικά στο Ποικίλον Ορος, με καθαρισμούς όλων των φρεατίων της πόλης (2.345 φρεάτια) - που κάνουμε κάθε χρόνο - τα προβλήματα δεν μπορούσαν να λείπουν. Τα αντιπλημμυρικά έργα αφενός απαιτούν μεγάλα κρατικά κονδύλια, αφετέρου χρειάζεται να δρομολογούνται και να κατασκευάζονται από έναν κεντρικό φορέα, αφού δεν αφορούν αποκλειστικά έναν δήμο αλλά έχουν να κάνουν με το γενικό σχεδιασμό στο σύνολο της Αττικής.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πολλές φθορές σε σπίτια και υπόγεια, σε τμήματα του οδοστρώματος καθώς και σε δημοτικά κτίρια και μικρές επιχειρήσεις. Αμεσα οι υπηρεσίες του δήμου παρενέβησαν στις πληγείσες περιοχές στην άντληση υδάτων (σε 23 περιπτώσεις), στον καθαρισμό των δρόμων και φρεατίων από φερτά υλικά (περιοχή Πανοράματος και Ανω Πετρούπολης) και στην καταγραφή και αυτοψία σε ζημιές που προκλήθηκαν στις λαϊκές περιουσίες.

Διεκδικούμε: Αμεση αποκατάσταση των πληγέντων στο σύνολο της ζημιάς. Εκτακτη επιχορήγηση του δήμου για αποκατάσταση ζημιών και επείγουσες παρεμβάσεις ανακούφισης. Να γίνουν άμεσα ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Πανοράματος (ρέμα Γεώργιζα) και στην περιοχή της Αγ. Τριάδας (Περικλέους) ως διαδημοτικές παρεμβάσεις. Να γίνουν εργασίες συγκράτησης των υδάτων στο Ποικίλον Ορος. Να ξεκινήσουν εδώ και τώρα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα στο πλαίσιο συνολικού σχεδιασμού αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Αθήνας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίπλα στους πληγέντες της Μάνδρας από την πρώτη στιγμή (2017-11-29 00:00:00.0)
Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2014-10-28 00:00:00.0)
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για την Περιφέρεια Αττικής (2000-11-16 00:00:00.0)
Αποσπασματικά έργα με ...αντιπλημμυρικό χαράτσι (1998-09-09 00:00:00.0)
Κίνδυνος πλημμύρας στην Πετρούπολη (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ