Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΕΤΝΑΜ
Σημαντικές επισκέψεις - συζητήσεις της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ

Συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, στο Βιετνάμ.

Στο πρώτο μέρος της επίσκεψης στο Ανόι υπήρξε μακρά συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚ Βιετνάμ με επικεφαλής τον Τραν Ντιν Χοάν, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ο Χοάν ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις αποφάσεις του πρόσφατου 9ου Συνεδρίου του κόμματός του και για τους στόχους που καλούνται να υλοποιήσουν τα επόμενα χρόνια. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα οικονομικά προγράμματα που προωθεί στις σημερινές συνθήκες το ΚΚ Βιετνάμ, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από τη διαμορφωμένη ιμπεριαλιστική πραγματικότητα και τους τρόπους που επιδιώκει την ανάπτυξη της χώρας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ενημέρωσε τους Βιετναμέζους συντρόφους για τους πρόσφατους αγώνες του ελληνικού λαού. Επίσης συζήτηση έγινε για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τους κινδύνους που προκύπτουν στην περιοχή από τα σχέδια των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε επίσης συνάντηση με το προεδρείο του «Πατριωτικού Μετώπου του Βιετνάμ» που ιδρύθηκε πριν 71 χρόνια και στόχο έχει να είναι η γέφυρα του ΚΚ με τις ευρύτερες λαϊκές μάζες της χώρας. Συναντήσεις επίσης υπήρξαν με την «Εθνική Ακαδημία, Χο Τσι Μινχ», την «Ομοσπονδία Εργατών του Βιετνάμ», το Γραφείο της Κομμουνιστικής Νεολαίας και το προεδρείο της «Ενωσης Γυναικών». Η αντιπροσωπεία κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ και επισκέφθηκε χώρους όπου έζησε και εργάστηκε ο μεγάλος επαναστάτης.

Στο δεύτερο μέρος η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την πόλη Χο Τσι Μινχ, όπου είχε μακρά συνάντηση με το Γραμματέα της περιοχής, που είναι και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ. Επίσης η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισκέφθηκε και απέτισε φόρο τιμής στην περιοχή Κον - Τσι με τις θρυλικές σήραγγες του επαναστατικού απελευθερωτικού στρατού. Στην πόλη Χο Τσι Μινχ είχε την ευκαιρία επίσης να επισκεφθεί τη «Νέα Οικονομική Ζώνη» και να ενημερωθεί για τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να έχει συνάντηση στο Ανόι με το ΓΓ του ΚΚ Βιετνάμ και επίσης ακολουθούν ποικίλες συναντήσεις και δραστηριότητες με φορείς του Κόμματος και μαζικές οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ