Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καλωσόρισμα νέων μελών στις αρχές και τη δράση της ΚΝΕ

Ο Γιώργος Τάτσης
Ο Γιώργος Τάτσης
Τα νέα μέλη της υποδέχτηκε το περασμένο Σάββατο η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ, σε μια εκδήλωση γνωριμίας με τις αξίες, τις αρχές και τους στόχους της Κομμουνιστικής Νεολαίας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο προσέφερε σε όλα τα νέα μέλη της Οργάνωσης ως αναμνηστικά δώρα: Το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», το Πρόγραμμα του ΚΚΕ και το Λεύκωμα του ΚΣ με εφημερίδες από τις φυλακές και τις εξορίες.

Το καλωσόρισμα των νέων μελών ξεκίνησε με ένα ζεστό συντροφικό χειροκρότημα για όλους τους νέους που φέτος έκαναν το βήμα και οργανώθηκαν στην ΚΝΕ ξεπερνώντας δισταγμούς και αμφιβολίες. Το σύνθημα γι' αυτό έδωσε ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Σας καλωσορίζουμε και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Εχετε και έχουμε την τιμή να είμαστε μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, της πιο πρωτοπόρας οργάνωσης νεολαίας, της νεολαίας του ΚΚΕ.

Κρατήστε για οδηγό σας τα λόγια του συντρόφου Χ. Φλωράκη που έλεγε: "Η πιο σπουδαία ικανότητα για τον κομμουνιστή είναι αυτή να μπορεί να δουλεύει με συνέπεια και με ενθουσιασμό, θα 'λεγα, στην καθημερινή μονότονη κατάσταση και να ξεπερνά μέρα με τη μέρα το ένα εμπόδιο ύστερα από το άλλο. Η ικανότητα να διατηρεί τον ενθουσιασμό του μπροστά στα εμπόδια που η πρακτική ζωή βάζει μπροστά του κάθε μέρα, κάθε ώρα. Να έχει πάντα στο μυαλό του και να μη χάνει από τα μάτια τους τελικούς μεγάλους σκοπούς που παλεύει να πραγματοποιήσει. Μια τέτοια στάση γενναιότητας πρέπει να φιλοδοξεί να κατακτήσει".


Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Στην ΚΝΕ έχουν θέση όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, οι μαθητές, οι φοιτητές και σπουδαστές που προέρχονται από εργατικές - λαϊκές οικογένειες, οι νέοι που βρίσκονται στο μεροκάματο, που εργάζονται στα διάφορα 5μηνα προγράμματα, οι νέοι άνεργοι, οι νέοι που βρίσκονται στην κατάρτιση. Ολοι αυτοί που δεν βολεύονται στα όρια αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος που έχει όνομα και το λένε καπιταλισμό. Ολοι αυτοί που ψάχνονται γι' αυτό το κάτι που πρέπει να γίνει. Που αντιλαμβάνονται ότι για τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν υπάρχει λύση και διέξοδος μέσα στη στρούγκα του καπιταλιστικού δρόμου».

Η εκδήλωση έστειλε μήνυμα στη νέα γενιά να «μη μασήσει» στην προσπάθεια που κάνει το σύστημα να σπείρει τη μοιρολατρία και την απογοήτευση ότι τάχα «τίποτα δεν αλλάζει» και ότι «ο αγώνας θα πάει χαμένος», γιατί αυτοί που καλλιεργούν την ηττοπάθεια είναι αυτοί που φοβούνται την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας.

Να «μη μασήσει» στη σπέκουλα που έχει κάνει το σύστημα στον όρο «καθοδήγηση», προβάλλοντας ένα ψευτο-ελευθεριακό στιλ από τη μία και από την άλλη καθοδηγώντας το ίδιο το σύστημα τη νεολαία ώστε να μην παλεύει. Στην πραγματικότητα, δε θέλουν την καθοδήγηση της νεολαίας από την πιο πρωτοπόρα θεωρία, αυτή του μαρξισμού - λενινισμού, αυτοί που φοβούνται και τρέμουν για το σάπιο σύστημά τους.

Τονίστηκε ότι είναι κάλπικα τα διάφορα μαθήματα δημοκρατίας που κάνει το σύστημα είτε μέσα στα σχολεία και στις σχολές, είτε από τα ΜΜΕ, είτε από αλλού, γιατί η δημοκρατία τους τελειώνει στους χώρους δουλειάς που καταπατούν τα δικαιώματα των εργατών, που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες και κάνουν προσπάθεια να καταστείλουν κάθε κινητοποίηση. Η δημοκρατία τους σταματάει στους χώρους νεολαίας που τρομοκρατούν μαθητές που θέλουν να κινητοποιηθούν, στους χώρους κατάρτισης που στέλνουν τους σπουδαστές να δουλεύουν τζάμπα και ανασφάλιστοι, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που οι νέοι δεν μπορούν να σπουδάσουν γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο, στις λαϊκές γειτονιές σαν τις δικές μας που χάνεται κόσμος από τις πλημμύρες με την πρώτη βροχή γιατί δεν έχουν λεφτά για αντιπλημμυρικά έργα αλλά έχουν για επιδοτήσεις στο κεφάλαιο...

Ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα καλλωπίζεται ή διορθώνεται, κανένας δισταγμός στην οργάνωση της πάλης, γιατί είναι το μόνο που δεν έχουμε δοκιμάσει και οδηγεί πραγματικά στο ξέφωτο.

Κάλεσε δε ο Γ. Τάτσης: «Βάζουμε το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης της ΚΝΕ εδώ στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας. Δυναμώνουμε έτσι τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού. Γιατί τις πιο όμορφες μέρες δεν τις ζήσαμε ακόμα!».

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα από συγκρότημα της Οργάνωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ιδέες μας είναι ανίκητες γιατί είναι αληθινές (2015-12-13 00:00:00.0)
Αντιφασιστικές συναυλίες (2014-06-24 00:00:00.0)
Τον ενοχλούν τα προπαγανδιστικά υλικά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (2013-07-27 00:00:00.0)
«Κρίση και ιμπεριαλιστικός πόλεμος» (2013-04-06 00:00:00.0)
Ζούμε, υπάρχουμε, παλεύουμε για το σοσιαλισμό! (2006-05-02 00:00:00.0)
Με το ΚΚΕ στην προοπτική της ρήξης και της ανατροπής (2004-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ