Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΕ
Αλλαγή διοίκησης, διατήρηση απαιτήσεων

Σχεδόν αναμενόμενα ήταν όσα συνέβησαν χτες κατά τη ΓΣ της ΕΠΑΕ. Επεισόδια, αντεγκλήσεις, κατηγορίες, αλλά και ομοθυμία στις απαιτήσεις. Ο Β. Μητρόπουλος αποτελεί και τυπικά παρελθόν, ο διοικητικός και οικονομικός προϋπολογισμός (κατά πλειοψηφία) εγκρίθηκε, το νέο ΔΣ εξελέγη και πλέον εντός της άλλης βδομάδας η επαγγελματική ένωση θ' αποκτήσει νέα διοικητική δομή.

Το επίπεδο των επαγγελματιών παραγόντων και των καταστάσεων που επικρατούν απεικονίζονται στα επεισόδια Μπέου - «σεκιουριτάδων», Μητρόπουλου - Παπαγιάννη και τα «γαλλικά» του στιλ «καραγκιόζη, νούμερο, προστάτη» κλπ. Επίσης, στις κατηγορίες και τα υπονοούμενα για κακοδιαχείριση, ακάλυπτες επιταγές, απαίτηση ορκωτών λογιστών, προσφυγή στα δικαστήρια μ' απειλές για κατασχέσεις περιουσιών και φυλακίσεις. Και άλλα πολλά... αγγελικά ανδραγαθήματα, τα οποία όμως ουδόλως απασχολούν τη Δικαιοσύνη και κυρίως τη ΓΓΑ.... Ολα αυτά βέβαια πριν συζητηθεί το... ψητό. Δηλαδή οι απαιτήσεις (ποσοστά, χάρισμα χρεών κλπ.) στις οποίες ομονόησαν και την υλοποίησή τους έχει υποσχεθεί στη νέα τάξη η ΓΓΑ...

Αυτό που παραμένει θολό είναι το θέμα του προέδρου. Ως χτες φερόταν σίγουρος ο Ευαγγ. Μυτηλιναίος. Ομως πληροφορίες θέλουν ασυμφωνία των «μεγάλων» και προώθηση του Σφακιανάκη. Μάλιστα, από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή παραδέχτηκε το ενδιαφέρον του για την προεδρία αλλά και το ρευστό της κατάστασης: «Για να δεχτώ τελικά αυτήν τη θέση πρέπει να υπάρξουν ορισμένες εγγυήσεις. Προς το παρόν αυτές οι εγγυήσεις δεν έχουν δοθεί, αλλά πιστεύω ότι τελικά θα βρούμε την κοινή συνισταμένη για να προχωρήσουμε». Τέλος, «άδειασε» την Πολιτεία (!) η οποία ως χτες ήταν συνομιλητής και ένθερμος υποστηρικτής του: «Είναι επικίνδυνο η Πολιτεία να εμπλέκεται στις εκλογές της ΕΠΑΕ και γι' αυτό θα πρέπει ν' αφήσουμε έξω απ' αυτήν τη διαδικασία, τόσο τον κ. Φλωρίδη όσο και τον κ. Βενιζέλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ