Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μέχρι τις 15 Νοέμβρη θέλει να ξεμπερδεύει με τους αγρότες

Τα μέτρα είναι έτοιμα είπε χτες ο Β. Αποστόλου και κατηγόρησε τους παραγωγούς ότι αποκρύπτουν το μισό τους εισόδημα!

Μέχρι τα μέσα Νοέμβρη η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεμπερδεύει με τα μέτρα που σχεδιάζει σε βάρος των μικρών και μεσαίων αγροτών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε χτες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.

Οπως είπε, «επειδή προέχει να μπούμε στην επομένη φάση, να ξέρουμε πώς βαδίζουμε και κυρίως επειδή έχουμε ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης μπροστά μας, που χρειάζεται οπωσδήποτε να αποτελέσει το εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θέλουμε να κλείσει η εκκρεμότητα αυτή που υπάρχει σχετικά με τα προαπαιτούμενα στον αγροτικό χώρο».

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση ομολογεί ότι οι ανατροπές που σχεδιάζει στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό των αγροτών, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της νέας ΚΑΠ, δεν αποτελούν παρεμβάσεις με δημοσιονομικό μόνο αντίκρισμα, αλλά στόχο έχουν να μετατρέψουν τον αγροτικό τομέα σε εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει να φύγει από τη μέση η φτωχή και μεσαία αγροτιά και αντίστροφα να διευρυνθεί το πεδίο δράσης για τις μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο των τροφίμων. Αλλωστε, το περιέγραψε και ο ίδιος ο υπουργός, λέγοντας στην ίδια συνέντευξη ότι «αυτή η δυσμενής συγκυρία (σ.σ. της κρίσης) ας αποτελέσει το έναυσμα, για να μπορέσουμε να μεταρρυθμίσουμε το χώρο και να βάλουμε σε τάξη μερικά πράγματα».

Για να πλαγιοκοπήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται, ο υπουργός περιέγραψε τους αγρότες σαν φοροφυγάδες, που κρύβουν το μισό τους εισόδημα και επομένως «ένας λόγος παραπάνω για την τήρηση των βιβλίων εσόδων - εξόδων είναι και αυτός, ότι θα παταχτεί η φοροαποφυγή, η φοροδιαφυγή που υπάρχει». Επικαλέστηκε μάλιστα γι' αυτό τα αποσπασματικά στοιχεία, λέγοντας ότι «τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, τα στοιχεία των δηλώσεων που έχουμε εμείς αυτό δείχνουν!».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, προανήγγειλε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ σε ό,τι αφορά το γάλα. Οπως είπε, η δέσμευση είναι ξεκάθαρη και από 1/1/2016 «η ημερομηνία λήξης θα έχει άμεση σχέση με τη μέθοδο της παστερίωσης, που σημαίνει ότι αυτό που λέμε φρέσκο γάλα μπορεί να είναι από 5 ημερών μέχρι 10-11 ημερών».

Κατά τα άλλα, έκανε έκκληση στις γαλακτοβιομηχανίες να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης του γάλατος, που είναι προαιρετικό, «αν θέλουν να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία»... Μάλιστα, είπε ότι αυτό είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να προτείνει η κυβέρνηση απέναντι στις «δυσμενείς επιπτώσεις» που θα έχει η συμφωνία «στον αγροτικό χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ