Πέμπτη 5 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΩΞΙΤΕΣ ΑΕ»
Ζητάει και τα ρέστα για τις συνθήκες δουλειάς!

Επιχειρεί να στρέψει τους εργαζόμενους ενάντια στα συνδικάτα που καταγγέλλουν την επικίνδυνη κατάσταση στις στοές

Σε μια σειρά προκλητικές ενέργειες προχώρησε η εταιρεία «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες ΑΕ» στη Φωκίδα, με αφορμή τον έλεγχο που διενεργήθηκε την περασμένη Τρίτη σε στοές της επιχείρισης από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, ύστερα από καταγγελίες σωματείων για ατυχήματα και παραβίαση της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας.

Μετά τις απολύσεις και ενώ συνεχίζει την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτή τη φορά η εργοδοσία έκανε ένα βήμα πιο πέρα: Απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν κείμενο, με το οποίο στηρίζουν την αξίωση της εταιρείας να σταματήσουν οι έλεγχοι, κινδυνολογώντας για το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία των μεταλλείων. Δεν αρκέστηκε όμως σε αυτό, αλλά οργάνωσε και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, σε μια προσπάθεια να στρέψει τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από ιδιαίτερα άσχημες συνθήκες ενάντια σε συνδικαλιστικούς φορείς που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Τόσο το επιχειρησιακό σωματείο όσο και το Εργατικό Κέντρο συνεδρίασαν το βράδυ της Τρίτης και καλούν τους εργαζόμενους να σταθούν ενωμένοι απέναντι στο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, να δώσουν απάντηση με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας του ΚΚΕ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ποιοι είναι μαζί τους και ποιοι απέναντί τους, ακόμα και αυτοί που υπέγραψαν κάτω από την πίεση του εργοδότη και των οργάνων του. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στο Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, που με συνέπεια υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να απομονώσουν τέτοιους είδους ενέργειες από μέρους της εταιρείας, να βάλουν τέρμα στον εκφοβισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ