Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψήφισμα του ΣΕΗ για την απεργία

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αποφάσισε τη συμμετοχή του Σωματείου στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη, με το ΠΑΜΕ.

Ενέκρινε επίσης και ψήφισμα για ανάγνωση στα θέατρα πριν από τις παραστάσεις. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρει τα εξής:

«Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και οι ηθοποιοί έχουμε χάσει όλες τις κατακτήσεις μας. Είμαστε χωρίς κλαδική σύμβαση, ενώ οι εργοδότες μάς πληρώνουν ακόμη και με ωρομίσθιο 3,5 ευρώ την ώρα μεικτά! Στην πράξη, οι περισσότεροι ηθοποιοί εκβιαζόμαστε σε αμοιβές μόνο με ποσοστά, ενώ τις περισσότερες φορές δεν παίρνουμε ούτε ευρώ για τις πρόβες, που μπορεί να διαρκούν ολόκληρους μήνες. Η ανεργία αγγίζει το 90% και η οικονομική εξαθλίωση χτυπά την πόρτα όλων μας. Στην ουσία καταργείται το επάγγελμα του ηθοποιού, με άμεσες συνέπειες στην ίδια την ποιότητα της θεατρικής τέχνης, ενώ γίνεται όλο και πιο δύσκολο σ' εσάς να έχετε επαφή με την αληθινή τέχνη.

Εχοντας συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, αλλά και στον κοινωνικό μας ρόλο αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας να ενώσουμε τη φωνή μας με τους άλλους κλάδους στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη απέναντι στη λαίλαπα που ετοιμάζουν για μας. Αποφασισμένοι να μην τους επιτρέψουμε τη μετατροπή μας σε δούλους του 21ου αιώνα, σας καλούμε να είστε και εσείς εκεί. Κανείς μόνος του δεν μπορεί να σωθεί.

Η δύναμή μας είναι η ενότητά μας. Εκεί αποκτά αξία η ζωή όλων μας, εκεί άρα αποκτά αξία και η ίδια μας η τέχνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ