Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Τσάκωνας

«Εφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη, ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας, σε ηλικία 72 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας. Η κηδεία του, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.

Σύμφωνα με το οικείο περιβάλλον του, μέχρι και την τελευταία στιγμή, αντιμετώπιζε την κατάσταση της υγείας του με το γνωστό χιούμορ που τον χαρακτήριζε.

Ο Κώστας Τσάκωνας γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Από μικρό παιδί βρέθηκε στο μεροκάματο. Φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη Δραματική Σχολή Βεάκη. Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε, με εντελώς τυχαίο τρόπο, σε μια ταινία μικρού μήκους του συμμαθητή του Κώστα Ζυρίνη. Από εκεί τον είδε ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός και τον εμπιστεύτηκε για το χαρακτηριστικό ρόλο του «σγουρομάλλη», στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα». Ακόμα, έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, στο θέατρο αλλά και στην τηλεόραση.

  • Πριν από λίγες μέρες πέθανε και ο ηθοποιός και τραγουδιστής Γιώργος Ζαχαριάδης. Εγινε γνωστός ως ο Περκεμές στη σειρά «Η Γειτονιά μας» του Κώστα Πρετεντέρη και ήταν στο ραδιοφωνικό σίριαλ της Ελένης Μαβίλη «Μείνε κοντά μου αγαπημένη». Επαιξε επίσης στην τηλεόραση στα «Ανήσυχα νιάτα» (1973), «Εκμέκ παγωτό» (1991), «Λωξάντρα» (1980), «Οι αυθαίρετοι» (1989), κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ