Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φόβοι για διάσπαση και περιθωριοποίηση

«Αλλο η κεντροδεξιά, άλλο η ΝΔ. Η ΝΔ είναι μια δύναμη που θέλει να εκφράσει την κεντροδεξιά στην Ελλάδα, αλλά θα τα καταφέρει..;». Η φράση ανήκει σε σχολιαστή της επικαιρότητας, με αναφορές στο χώρο της ΝΔ και αποτυπώνει προβληματισμούς που επικρατούν ευρύτερα, σε μια σειρά αστικά επιτελεία, για το αν, πώς και με ποιον επικεφαλής μπορεί η ΝΔ να ανακάμψει ως πυλώνας του αστικού πολιτικού συστήματος, ενσωματώνοντας ευρύτερες μάζες στην πολιτική του κεφαλαίου, εξασφαλίζοντας ξανά ρόλο στην κυβερνητική εναλλαγή διαχείρισης της αστικής εξουσίας.

Χαρακτηριστικά, άλλωστε, των τέτοιων προβληματισμών είναι όσα είπε χτες, σε άλλη μια τέτοια παρέμβασή του, για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος, ο βουλευτής της ΝΔ, Ν. Δένδιας, στον «Αθήνα 9.84»: «Προσπαθώ να πείσω το κόμμα και τα στελέχη του ότι όταν χάσαμε πρώτη φορά από τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μεγάλη ήττα, έπρεπε να πάμε σε ένα συνέδριο, να συζητήσουμε το γιατί, τι κάναμε καλά, τι όχι και πού πάμε από εδώ και πέρα. Εχουμε χάσει τρεις εκλογές - βάζω και το δημοψήφισμα μέσα - και σε συνέδριο δεν πάμε. Η ΝΔ πορεύεται σε επιλογή προσώπου, χωρίς να έχει επιλέξει πρόταση. Για εμένα, αυτό είναι μια αντίφαση και το λέω από την αρχή, όχι τώρα. Δε γίνεται έτσι. Αυτό θα το πληρώσουμε στην πορεία. Ελπίζω να μπορέσει να διορθωθεί αυτό το σφάλμα μετά την επιλογή αρχηγού και να δούμε τι γίνεται. Αυτή η αντίφαση, το να βάζεις το κάρο μπροστά από το άλογο, εμπεριέχει και τεράστιους κινδύνους για την παράταξη».

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση αν συμμερίζεται άποψη συναδέλφων του - στελεχών της ΝΔ ότι ενδεχομένως η επόμενη μέρα στο κόμμα τους να οδηγήσει και σε διάσπαση, απάντησε, χωρίς διόλου να την αποκλείει: «`Η και σε περιθωριοποίηση. Βλέπετε πόσο αδιάφορη είναι η κοινωνία απέναντι σε εμάς»...

Σε μια τέτοια βάση αγωνίας για το μέλλον της παράταξής τους, κυκλοφορούν πάλι διάφορες πληροφορίες ότι μια σειρά στελέχη ζητούν από τον Κ. Καραμανλή να επανακάμψει ενεργά στο εσωκομματικό σκηνικό και ευρύτερα, αναλαμβάνοντας «πρωτοβουλίες». Παράλληλα, από διάφορες πλευρές σημειώνεται ότι αύριο θα μεταδοθεί τηλεοπτική συνέντευξη του Δ. Αβραμόπουλου, η πρώτη του νυν ευρωενωσιακού επιτρόπου μετά από περίπου 2,5 χρόνια.

Τέλος, χτες δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος με τα εκλογικά τμήματα για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/11. Υποτίθεται ότι τις επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθούν και οι ακριβείς διευθύνσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ