Σάββατο 7 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αποπροσανατολιστικός καυγάς με αφορμή την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο

Από την επίθεση που δέχτηκε ο Γ. Κουμουτσάκος από φασιστοειδή την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Eurokinissi

Από την επίθεση που δέχτηκε ο Γ. Κουμουτσάκος από φασιστοειδή την Πέμπτη στο Σύνταγμα
Με ένα «γαϊτανάκι» δηλώσεων και ανακοινώσεων, κυβέρνηση και ΝΔ έστησαν ένα νέο γύρο κάλπικης όσο και επικίνδυνης αντιπαράθεσης, με επίκεντρο την προχτεσινή επίθεση φασιστοειδών στο βουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο, σε συγκέντρωση Ποντίων στο Σύνταγμα. Βολικός για κυβέρνηση και ΝΔ ο κουρνιαχτός που σήκωσαν, επιχειρώντας να συγκαλύψουν την ταύτισή τους στην αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό του κεφαλαίου. Βολικός όμως και για τους φασίστες που έμειναν ουσιαστικά στο απυρόβλητο, έχοντας για πολλοστή φορά αξιοποιήσει τη στάση αστικών πολιτικών κομμάτων, όπως το έχουμε δει συχνά να γίνεται, από την εποχή, για παράδειγμα, του περιβόητου «να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας» της ΝΔ, μέχρι τις «πλατείες» των «αγανακτισμένων» στις οποίες πρωτοστατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ...

Είναι χαρακτηριστικό ότι από πλευράς κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, τρεις παρεμβάσεις δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα (της κυβερνητικής εκπροσώπου, της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και ευρωβουλευτή) και όλες αφορούσαν στις περιβόητες δηλώσεις Φίλη και στην επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο, δίχως ούτε μία λέξη για τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί και παζαρεύει και αυτές τις μέρες η συγκυβέρνηση.

Αντίστοιχα, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Attica» και αναφερόμενη στη ΝΔ, έκανε λόγο για «μικροπολιτική εκμετάλλευση, με επικίνδυνα, όμως, δυστυχώς, χαρακτηριστικά (...) θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ρίχνουμε νερό στο μύλο των ακροδεξιών και της Χρυσής Αυγής».

Απ' το γραφείο Τύπου της ΝΔ εκδόθηκαν δύο ανακοινώσεις σχετικά. Η μία καλούσε τον Αλ. Τσίπρα να μην προστατεύει και καλύπτει άλλο τους τραμπούκους και καταλόγιζε στον αρμόδιο υπουργό ευθύνες «για την καθυστέρηση που παρατηρείται στη σύλληψη των δραστών, η ταυτότητα των οποίων είναι γνωστή από την πρώτη στιγμή, όπως ο ίδιος έχει επισήμως δηλώσει», αλλά και για «την ανεπάρκεια των μέτρων περιφρούρησης της χτεσινής συγκέντρωσης των Ποντίων, που έδωσε τη δυνατότητα σε ακραία στοιχεία να επιτεθούν σε μέλος του Κοινοβουλίου».

Στη δεύτερη ανακοίνωση, η ΝΔ έκανε λόγο για «πολιτική αθλιότητα στην οποία κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ», καταγγέλλοντας παραποίηση δηλώσεων του Β. Μεϊμαράκη. «Εφτασαν, ακόμη χειρότερα, στο σημείο να ταυτίζονται στα εθνικά μας θέματα με τη θέση της Τουρκίας και στα εσωτερικά ζητήματα με ακραία στοιχεία. Στην προσπάθειά τους να αποπροσανατολίσουν από τα βάρβαρα μέτρα που επιβάλλουν, επιχειρούν να φανατίσουν και να διχάσουν» ανέφερε η ΝΔ.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη ήταν και χτες η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης κατά του Γ. Κουμουτσάκου. Χτες το απόγευμα συνελήφθη ένα άτομο και ταυτοποιήθηκαν τέσσερα ακόμα, ανάμεσά τους και μία γυναίκα. Προχτές βράδυ είχαν γίνει οκτώ προσαγωγές, ωστόσο στη συνέχεια οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στον εντοπισμό βασικών προσώπων που φαίνονται στα βίντεο να βιαιοπραγούν σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλ. Ζαγοραίος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του Γ. Κουμουτσάκου, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοί της.

Ταυτόχρονα, χτες, ο ίδιος ο Γ. Κουμουτάκος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την επίθεση που υπέστη. Νωρίτερα, εξάλλου, επισκέφτηκε τον υπουργό της Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ζητώντας του τον εντοπισμό και την άμεση σύλληψη των δραστών της επίθεσης, «καθώς και των εμπνευστών και παρακινητών της. Των πολιτικών - πνευματικών τους γονέων. Η Χρυσή Αυγή και εκείνοι που την εκπροσωπούν, εκφράζουν το σκοταδισμό, τη βία, τον τραμπουκισμό», όπως δήλωσε ο Κουμουτσάκος.

Ο δε Ν. Τόσκας, μιλώντας χτες στο MEGA, είπε μεταξύ άλλων: «Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και ψάχνουμε για κάποια άτομα που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν, γιατί υπάρχουν καθαρές και οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε πού κινούνται». Σε ερώτηση αν πρόκειται για πυρήνες της Χρυσής Αυγής, απάντησε πως είναι σε εξέλιξη η έρευνα, «κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται γι' αυτό τον πολιτικό χώρο, ανθρώπους αυτού του πολιτικού χώρου, έχουμε σοβαρές ενδείξεις».

Ο ίδιος, μιλώντας στον «Alpha», άφησε κάποια «ερωτηματικά» για τη στάση των αστυνομικών που ήταν στο σημείο της επίθεσης και δεν προχώρησαν εκείνη την ώρα σε καμία προσαγωγή ή σύλληψη, λέγοντας: «Υπάρχουν ερωτηματικά στο αν θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα και αναφέρομαι καθαρά σε ό,τι αφορά στη σύλληψη των δραστών, τα οποία θα διευκρινιστούν εντός της ημέρας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επεισόδια στα Εξάρχεια (2024-06-15 00:00:00.0)
Κυβερνοεπίθεση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (2020-12-10 00:00:00.0)
Εκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού (2015-12-29 00:00:00.0)
Κλήσεις για κατάθεση σε 2 άτομα για την επίθεση στον Γ. Κουμουτσάκο (2015-11-12 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι έρευνες για τα όπλα σε σκάφος (2013-08-01 00:00:00.0)
Απολογείται ο κατηγορούμενος για επίθεση στην 15χρονη (2012-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ