Κυριακή 8 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
Τα περιεχόμενα του τεύχους
  • Στην ενότητα Ιδεολογία - Πολιτική περιλαμβάνονται δύο άρθρα που κωδικοποιούν την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση πριν και μετά από τις πρόσφατες εκλογές. Το άρθρο με τίτλο «Η ταξική πάλη στην Ελλάδα στο φόντο του διεθνούς συσχετισμού» αναλύει τους παράγοντες που κρύβονται πίσω από τη διαμόρφωση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, ως αποτύπωση του σημερινού συσχετισμού μεταξύ των τάξεων στην ελληνική καπιταλιστική κοινωνία. Το άρθρο «Πλευρές της αντιπαράθεσης για τη λειτουργία του αστικού κράτους» στέκεται στον τρόπο με τον οποίο τέθηκαν αυτά τα ζητήματα από τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα κατά την προεκλογική περίοδο.
  • Στην ενότητα «97 χρόνια ΚΚΕ» περιλαμβάνονται δύο ομιλίες για τις φυλακές και τις εξορίες που έστησε το αστικό κράτος για τους κομμουνιστές από τη δεκαετία του 1930. Μέσα από αυτές τις ομιλίες αναδεικνύεται ο χαρακτήρας των δύο ασυμφιλίωτων κόσμων που παλεύουν στη σημερινή κοινωνία, από τη μία του κεφαλαίου και του κράτους του και από την άλλη των αγωνιζόμενων εργατών που αντιπαλεύουν την αστική εξουσία.
  • Στην ενότητα Ιστορία περιλαμβάνεται το άρθρο με τίτλο «Τα "Ιουλιανά" ως πείρα αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος». Με αφορμή την πρόσφατη επέτειο των 50 χρόνων από τα σχετικά γεγονότα, το άρθρο αναδεικνύει την ουσία τους, καθώς και τα βασικά συμπεράσματα που απορρέουν από τη στάση του ΚΚΕ στις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά και τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις της περιόδου.
  • Στο τεύχος περιλαμβάνεται η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σκολαρίκου «"Ευρωκομμουνισμός": Θεωρία και στρατηγική υπέρ του κεφαλαίου».
  • Στο παρόν τεύχος δημοσιεύονται η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ «Για τις μετεκλογικές εξελίξεις και τον προγραμματισμό δράσης» και τ' άλλα Κομματικά Ντοκουμέντα της περιόδου από 7/9/2015 έως 27/10/2015.

Τέλος, δημοσιεύεται θεματικός κατάλογος της αρθρογραφίας και των κειμένων όλων των τευχών της ΚΟΜΕΠ του 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ