Τρίτη 10 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επόμενος σταθμός για τους μαθητές τα συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη

Συναντήσεις συντονισμού έγιναν το περασμένο Σάββατο σε Αθήνα και Πειραιά

Από την κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη, στο κέντρο της Αθήνας
Από την κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη, στο κέντρο της Αθήνας
Με επόμενο σταθμό τη συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια στις 12 Νοέμβρη, μαθητές από σχολεία της Αθήνας συζήτησαν το Σάββατο τη συνέχιση του αγώνα για το σχολείο που τους αξίζει. Συγκρότησαν Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, αντάλλαξαν εμπειρία από τις κινητοποιήσεις τους τη βδομάδα που πέρασε και συζήτησαν τα επόμενα βήματά τους.

«12 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία και όλοι στους δρόμους... Μαθητική πορεία και στην απεργία. Αυτή είναι η απάντηση στην κοροϊδία», σημειώνει το Συντονιστικό στο κάλεσμά του για την απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης, με ραντεβού στις 10 π.μ. έξω από το Δημαρχείο Αθήνας. «12 Νοέμβρη μέρα πανελλαδικής απεργίας, ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους αγωνιστές καθηγητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές που αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας», σημειώνουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν σχολεία από τις περιοχές: Περιστέρι, Πετρούπολη, Ιλιον, Αγ. Ανάργυροι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Αμπελόκηποι, Κολωνός, Σεπόλια, Πετράλωνα, Πατήσια, Παγκράτι, Νέος Κόσμος, Κουκάκι, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Βύρωνας, Ζωγράφου, Υμηττός, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Παλλήνη, Γέρακας.

Στη διάρκειά της, αντάλλαξαν πλούσια εμπειρία για το πώς οργανώθηκε η μαζική κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη, πώς οργανωμένα ξεπέρασαν απειλές και τρομοκρατία και «πλημμύρισαν με τα τραγούδια, τα συνθήματα, τα πανό, τη μεγάλη συμμετοχή τους, τους δρόμους της Αθήνας και όλης της χώρας!», όπως ανέφεραν και μετά την κινητοποίησή τους.

Παράλληλα, τονίστηκε πως σε όλη τη διάρκεια της βδομάδας μετά την κινητοποίηση, μέσα στα σχολεία κυριάρχησε η συζήτηση για τις ανάγκες των μαθητών και τη διεκδίκησή τους σε έναν αγώνα με διάρκεια, στον οποίο θα συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι.

Αντίστοιχη συνάντηση έγινε και στον Πειραιά με τη συμμετοχή σχολείων της περιοχής, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, στις 10 π.μ. στη συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ