Τρίτη 17 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αγώνες για ένα καλύτερο αύριο του λαού μας

«ΕΕ και ΝΑΤΟ πολέμου συνδικάτο», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών». Με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, δεκάδες Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Σωματεία από εργοστάσια, ναυπηγεία και άλλους χώρους δουλειάς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κρίκοι της λαϊκής συμμαχίας, φτάνουν, νωρίς χτες το απόγευμα, στο χώρο του Πολυτεχνείου και καταθέτουν στεφάνι. Ανάμεσά τους η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ.

Ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μετά την κατάθεση στεφάνου, δήλωσε: «Το ΠΑΜΕ τιμά τους αγώνες του Πολυτεχνείου με τη συνεχή ανειρήνευτη πάλη ενάντια στην εργοδοσία, στις κυβερνήσεις, στην ΕΕ, ενάντια στο μεγάλο επιχειρηματικό κεφάλαιο και καλεί τον ελληνικό λαό, την εργατική τάξη να μαζικοποιήσουν τους αγώνες που έτσι κι αλλιώς το επόμενο διάστημα θα εξελιχθούν. Αγώνες που έχουν στόχο ένα καλύτερο αύριο για όλο το λαό μας».

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, είπε: «Θέλουμε να συνδέσουμε τους αγώνες του τότε με το σήμερα. Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική πάλη του λαού μας βγαίνει ένα βασικό συμπέρασμα, ότι όταν ο λαός μας είναι οργανωμένος, ενωμένος μπορεί να νικήσει μέχρι και τον πιο ακατανίκητο φαινομενικά εχθρό. Αυτό το δίδαγμα κρατάμε κι εμείς σήμερα και κάτω από αυτή τη σημαία συνεχίζουμε κι εμείς για τις σπουδές μας που πρέπει να είναι απρόσκοπτα δωρεάν, για τις σπουδές και το μέλλον μας. Κάτω απ' αυτή τη σημαία συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στους καπιταλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ