Κυριακή 22 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδικασίες - εξπρές για τον έλεγχο των συσχετισμών

Σε συνεδρίασή του τη βδομάδα που μας πέρασε, το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών στις 2 Δεκέμβρη, έξι μήνες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Οπως εξηγεί η ΔΑΣ ΕΚΗ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), η απόφαση αυτή έχει καθαρά κομματική σκοπιμότητα: «Οι δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι (πρώην ΠΑΣΚΕ, νυν ΣΥΡΙΖΑ), διαπιστώνοντας πως το επόμενο διάστημα υπάρχουν εκλογές σε σωματεία που δεν "ελέγχουν" κι υπό το φόβο της αύξησης των αντιπροσώπων, προχωράνε σε πρόωρη διεξαγωγή των εκλογών.

Τόσο πολύ φοβούνται την ετυμηγορία των εργαζομένων, που με κρυφές διαδικασίες και με τις ευλογίες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ, συγκρότησαν διασπαστικό σωματείο των εμποροϋπαλλήλων, το οποίο με ταχύτατες διαδικασίες έκανε εκλογές την Κυριακή 15/11 και το εντάξανε στη δύναμη του ΕΚΗ στη συνεδρίαση της επόμενη μέρας. Ενώ υπάρχουν άλλα σωματεία που κάνουν και ξανακάνουν αιτήσεις για να ανήκουν στο ΕΚΗ και τις απορρίπτουν, όπως για παράδειγμα το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη", που είναι καταξιωμένο και με πλούσια δράση στον κλάδο του.

Επιπλέον, υπάρχουν σωματεία που είναι κυριολεκτικά σφραγίδες, τα οποία δεν έχουν κάνει εκλογές και εμφανίζουν πρακτικά αρχαιρεσιών με αντιπροσώπους, που δεν έχουν καν συνεδριάσει την τριετία, που κάνουν εκλογές με περιπλανώμενους ημέτερους ψηφοφόρους».

Σε ότι αφορά το διασπαστικό σωματείο που εγγράφηκε την περασμένη Δευτέρα στο ΕΚΗ, πρόκειται για «Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης». Το συγκεκριμένο σωματείο εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο Ηρακλείου το Δεκέμβρη του 2014. Από τότε δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση, δεν έκανε ούτε μία κινητοποίηση, παρά μόνο κρυφές εκλογές ένα μήνα πριν το συνέδριο του ΕΚΗ, για να βγάλει τους αντιπροσώπους και να εξασφαλίζουν τη θέση τους στο ΔΣ οι εργατοπατέρες της πλειοψηφίας του ΕΚΗ!

Η πρόκληση όμως της πλειοψηφίας δεν σταματάει εκεί. Την Πέμπτη, όταν αντιπροσωπεία της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΕΚΗ, για να καταγγείλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, ο εκπρόσωπος της πλειοψηφίας, αντί να απολογείται για τις αθλιότητες που διαπράττουν σε βάρος των εργαζομένων και συνολικά του κινήματος, ήταν θρασύς απέναντι στους συνδικαλιστές.

Μάλιστα, όταν η αντιπροσωπεία αποχώρησε, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και για να σκεπάσει τις πομπές της διοίκησης, διέδιδε μυθεύματα ότι «δεχτήκαμε φασιστική επίθεση από ομάδα 30 συνδικαλιστών του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ) (...) επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο προκαλώντας τους σωματικές βλάβες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ