Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Ιαν Ριντ, διευθύνων σύμβουλος της «Pfizer», κάλεσε χτες τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ να στηρίξουν την εξαγορά - μαμούθ της φαρμακοβιομηχανίας «Allergan», έναντι 160 δισ. δολαρίων, που έχει ως έδρα της το Δουβλίνο, καθώς πολλοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένης και της Χίλαρι Κλίντον, αντιτίθενται στην προσπάθεια της φαρμακοβιομηχανίας να μειώσει τη φορολογική της επιβάρυνση μεταφέροντας την έδρα της στο εξωτερικό.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς 690.000.000 εξ αυτών ζουν στις πλέον εκτεθειμένες περιοχές στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, αναφέρει έκθεση της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, τονίζοντας ότι 530.000.000 άλλα ζουν σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής που πλήττονται συχνά από καταστροφικές πλημμύρες. Η μελέτη δημοσιεύεται λίγες μέρες πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στο Παρίσι (COP21).

ΣΙΚΑΓΟ.-- Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες από πυρά αγνώστων στη Μινεάπολις, στις βόρειες ΗΠΑ, στη διάρκεια διαδήλωσης, μετά το θάνατο ενός Αφροαμερικανού. Η αστυνομία καταζητεί ως βασικούς υπόπτους «τρεις λευκούς άνδρες».

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ.-- Ξεκίνησε χτες στο Βατικανό η δίκη πέντε ατόμων (εκ των οποίων οι δύο δημοσιογράφοι) που κατηγορούνται ότι δημοσιοποίησαν απόρρητα έγγραφα τα οποία «φωτογράφιζαν» την κακοδιαχείριση και διασπάθιση κεφαλαίων από μέλη της ανώτατης ιεραρχίας της Καθολικής Εκκλησίας. Οι κατηγορούμενοι, που καταγγέλλουν ότι πέφτουν θύματα της παραβίασης του δικαιώματος της ελευθεροτυπίας, απειλούνται με κάθειρξη έως οκτώ ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ