Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η εργοδοσία στον «Αρβανιτίδη» στοχοποιεί το σωματείο

Η συμβολή του σωματείου στους αγώνες των εργαζομένων είναι αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία, που προσπαθεί να απαλλαγεί από τη δράση του

MotionTeam

Η συμβολή του σωματείου στους αγώνες των εργαζομένων είναι αυτό που ενοχλεί την εργοδοσία, που προσπαθεί να απαλλαγεί από τη δράση του
Ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας στη λειτουργία του, με στόχο να κερδίσει χρόνο για την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδιασμών της, καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ».

Με ανακοίνωση, το Σωματείο σημειώνει ότι η εταιρεία «Αφοί Καρυπίδη ΑΕΕΕ» (πρώην «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ») αρχικά ανέβαλε για το τέλος του χρόνου τη συνάντηση που είχε ζητήσει το Σωματείο, μέχρι να «σχηματιστεί πλήρης εικόνα για την εν γένει πορεία της εταιρείας». Στη συνέχεια, με αίτησή της στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, η εργοδοσία ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών για την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας και τώρα δεν αναγνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, στόχος της εργοδοσίας «είναι να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων για να επιβάλει τα σχέδιά της, για μείωση του προσωπικού και πιθανόν για αλλαγές συμβάσεων με μείωση μισθών». Κόντρα σε αυτήν την προσπάθεια, «οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με κάθε μέσο».

Το Σωματείο καταγγέλλει ακόμα ότι είναι μεγάλες και οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας, «που κλείνοντας τα μάτια και τα αυτιά στις καταγγελίες των εργαζομένων προέτρεπε υπομονή και συνεννόηση. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βιώνουν χρόνια τώρα οι εργαζόμενοι. Αφαιρούν τα εργασιακά μας δικαιώματα μέρα με τη μέρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ