Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνδικαλιστική δίωξη στο ΤΕΙ Λάρισας

Να πάρει απόφαση για απομάκρυνση από την εστία του προέδρου του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών - Φοιτητριών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μάριου Καμακάρη, ζητάει από τη συνέλευση του ΤΕΙ που πραγματοποιείται σήμερα ο οικονομικός διευθυντής του Ιδρύματος, που είναι και διορισμένος πρόεδρος της Εφορίας Φοιτητικής Μέριμνας. Μια ενέργεια η οποία, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα της συνέλευσης του Συλλόγου, «αποτελεί συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου μας».

Η κατηγορία την οποία προσάπτει ο πρόεδρος της Εφορίας στον πρόεδρο του Συλλόγου, είναι ότι ο ίδιος προσωπικά αλλά και άλλοι σπουδαστές παρεμπόδισαν τη διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη εκπροσώπου στην εφορία του τμήματος Φοιτητικής Μέριμνας. Οι εκλογές είχαν οριστεί να γίνουν στις παραμονές του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ υπάλληλος της Μέριμνας θα ήταν μέλος της εφορευτικής. Γι' αυτά τα δύο υπήρξε αντίδραση εκ μέρους του προέδρου του Συλλόγου, που επεσήμανε στον πρόεδρο της Εφορίας ότι «οι συνάδελφοί μας τότε αγωνίστηκαν και το φοιτητικό κίνημα μέτρησε νεκρούς, ώστε τα όργανά του και οι εκπρόσωποί του να εκλέγονται από τους ίδιους, μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες και όχι να είναι "δοτοί", όπως "εκλέγονταν" τότε...».

Ο πρόεδρος της Εφορίας, στην αναφορά του προς τη συνέλευση του ΤΕΙ, χαρακτηρίζει τον Μάριο Καμακάρη - ο οποίος, ας σημειωθεί, είναι ΑμεΑ - «κίνδυνο για την ασφάλεια των φοιτητών που διαμένουν στην εστία».

«Μας είναι ξεκάθαρο», επισημαίνεται στο ψήφισμα της φοιτητικής συνέλευσης, «ότι ενοχλούνται κάποιοι για την απόφαση και το δικαίωμά μας να συγκροτήσουμε ένα Σύλλογο τέτοιο, με εκπροσώπους που θα εκλέγονται από μας και μαζί με μας θα αγωνίζονται για τις ανάγκες μας. Θα διεκδικούν τα αιτήματά μας ενάντια σε συμβιβασμένες λογικές, ενάντια στη γραμμή ενσωμάτωσης και σμπαραλιάσματος του φοιτητικού κινήματος. Μπορεί ανοιχτά να μην το ομολογούν άμεσα, όμως έμμεσα, με τις πρακτικές που ακολουθούν, δεν μπορούν να κρύψουν την απέχθειά τους. Τα όργανα του Συλλόγου μας, μέσα από συλλογικές διαδικασίες, είναι υπεύθυνα να αποφασίζουν τη συμμετοχή εκπροσώπων στις διάφορες επιτροπές».

Ο Σύλλογος οργανώνει σήμερα, στις 10 π.μ., την ώρα που θα γίνεται η συνέλευση του ΤΕΙ, αγωνιστική συγκέντρωση, απαιτώντας την άρση της συνδικαλιστικής δίωξης, την οποία στηρίζει και η Γραμματεία Λάρισας του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ