Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον Γ. Ρίτσο στη Φιλοσοφική Αθήνας

Ολοκληρώθηκε χτες το διήμερο εκδηλώσεων, με αφορμή τα 25 χρόνια από το θάνατο του κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσου, που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Φιλοσοφικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Την πρώτη μέρα, την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Παναγιώτης Ζουγανέλης εκ μέρους της ΚΟΒ Φιλοσοφικής, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η κοσμήτορας της Σχολής, Ελένη Καραμολέγκου.

Προβλήθηκαν ακόμα αποσπάσματα από το βίντεο για τη ζωή, τη δράση και το έργο του Ρίτσου, που κυκλοφορεί με τα πρακτικά του Συνεδρίου που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του ποιητή και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, για την κεντρική ομιλία με τίτλο «Γιάννης Ρίτσος, ο πιο δικός μας ξένος».

Παρεμβάσεις, ακόμα, έκαναν ο φιλόλογος Χρίστος Τούμπουρος, με θέμα: «Ο Ρίτσος στην εκπαίδευση», η φιλόλογος Χρυσούλα Κάρτσακα, με θέμα: «Γιάννης Ρίτσος: Ερημωμένα χωριά, μια διδακτική πρόταση», η Αννα Λάζου, λέκτορας Φιλοσοφίας του Τμήματος ΦΠΨ, με θέμα: «Λογοτεχνική σχέση Ρίτσου - Χικμέτ». Τέλος, παρέμβαση έκανε και ο φοιτητής της Φιλολογίας, Νίκος Μαρινάκης, με θέμα «Τειρεσίας: μια πολυφωνική εξαίρεση».

Χτες, η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Απαγγέλθηκε η «Σονάτα του Σεληνόφωτος», ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό αφιέρωμα στο έργο του Γιάννη Ρίτσου, που ήταν πάντα παρών στο κάλεσμα της εποχής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ