Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση χτες στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Απεργούν πανελλαδικά αύριο και μεθαύριο οι υγειονομικοί

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με συνθήματα όπως «τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις, δώστε κρατικές επιχορηγήσεις», διαδήλωσαν χτες το πρωί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου και δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής.

Η κατάσταση για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους είναι ιδιαίτερα οξυμένη λόγω της έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Είναι ενδεικτικό ότι δε λειτουργεί η Μονάδα Λοιμώξεων «Μακκά» για τη νοσηλεία νεογνών και παιδιών με λοιμώδη νοσήματα, όπως AIDS, μηνιγγίτιδες, ελονοσία, κοκκύτης κ.ά. και σήμερα νοσηλεύονται στις παιδιατρικές κλινικές με κινδύνους για τα ίδια και για τα υπόλοιπα παιδιά. Προϋπόθεση για να νοσηλευτεί εκεί παιδί, είναι να μεταφερθεί προσωπικό από άλλα τμήματα, τα οποία επίσης είναι στο «όριο». Επίσης, κλειστή είναι η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Σε συνάντηση των διαδηλωτών με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο τελευταίος αναγνώρισε τις μεγάλες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, ωστόσο είπε πως το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει κονδύλια για προσλήψεις. Ετσι, με έσοδα του νοσοκομείου από πληρωμές των ασθενών έχουν προσληφθεί 40 επικουρικοί γιατροί, οι οποίοι και πάλι δεν λύνουν το πρόβλημα.

Επίσης, ζήτησαν από τον διοικητή να ενημερώνονται όλοι οι ανασφάλιστοι γονείς πως μπορούν να κάνουν αίτηση και να μην πληρώνουν για τη νοσηλεία και τις εξετάσεις του παιδιού τους, αλλά και να καταργηθούν οι πληρωμές των ασφαλισμένων, χωρίς όμως να αποσπάσουν συγκεκριμένη δέσμευση. Σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης, το νοσοκομείο επισκέπτονται περίπου 200.000 παιδιά το χρόνο, με το 15% αυτών να είναι επείγοντα περιστατικά, ενώ νοσηλεύονται 55.000 - 60.000 παιδιά το χρόνο.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία προχωρούν από αύριο σε 48ωρη απεργία. Για την Τετάρτη, πρώτη μέρα, έχει προγραμματιστεί πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία. Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι γιατροί των Κέντρων Υγείας απεργούν στις 3 Δεκέμβρη. Την Παρασκευή προχωρούν σε στάση εργασίας (11 π.μ.- λήξη της βάρδιας), καθώς εκείνη τη μέρα εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΟΕΝΓΕ για αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ