Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Βήματα στην ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος

Το ιδρυτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λέσβου έγινε την Κυριακή στις 7 μ.μ. στο πρώην δημοτικό κατάστημα Καλλονής. Στο συνέδριο συμμετείχαν 30 αντιπρόσωποι από έξι Αγροτικούς Συλλόγους του νησιού και εξέλεξαν πενταμελές προεδρείο. Από τις πρώτες παρεμβάσεις τους ήταν να εκδώσουν καταγγελία για τις τιμές του λαδιού, ενώ η πρώτη αγωνιστική δράση της Ομοσπονδίας θα είναι η συμμετοχή της στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο νησί, μεθαύριο Πέμπτη.

Η ανάγκη δημιουργίας Ομοσπονδίας αναδείχτηκε καταρχήν σε σύσκεψη αγροτικών Συλλόγων που έγινε τον περασμένο Απρίλη και στην οποία ορίστηκε Επιτροπή Προετοιμασίας από μέλη ΔΣ των Συλλόγων που συμμετείχαν. Η Επιτροπή επιφορτίστηκε με την προετοιμασία και τη σύνταξη καταστατικού που παρουσιάστηκε προς ψήφιση στους αντιπροσώπους και αποφάσισε την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνεδρίου την περασμένη Κυριακή.

Τη δημιουργία Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου αποφάσισαν επίσης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής Ποταμιάς στο νομό Λάρισας. Για το λόγο αυτό συστάθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας από εκπροσώπους των χωριών. Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 6/12, από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., στο Πραιτώρι (καφενείο Νίκου Χατζημπύρρου). Ο νεοσύστατος Σύλλογος είναι ανοιχτός σε υποψηφιότητες, οι οποίες μπορούν να υποβάλλονται στα μέλη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, έως το Σάββατο 5/12.

Από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει επταμελές ΔΣ, μια τριμελής Εξελεγκτική Επιτροπή και οι αντιπρόσωποι για την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ