Παρασκευή 4 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέες δολοφονίες Παλαιστινίων

ΡΑΜΑΛΑ.--

Το αίμα εξακολουθεί να ρέει στα Παλαιστινιακά εδάφη από τις σφαίρες του ισραηλινού στρατού κατοχής. Δύο ακόμα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Οπως ανακοινώθηκε, ο ένας Παλαιστίνιος, επειδή ...επιτέθηκε στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ με μαχαίρι σε Ισραηλινό στρατιώτη, γαζώθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο άλλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών υπό παρόμοιες συνθήκες έξω από την Ιερουσαλήμ.

Τέλος, οι αιγυπτιακές αρχές ξανάνοιξαν χτες για 48 ώρες το μεθοριακό φυλάκιο με τη Λωρίδα της Γάζας, στη Ράφα, δίνοντας σε χιλιάδες Παλαιστινίους τη δυνατότητα διέλευσης και από τις δύο μεριές των συνόρων.

Επίσης, σε μια κίνηση περισσότερο τακτικής, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν αδιευκρίνιστο αριθμό νεαρών Ισραηλινών με την κατηγορία πως συμμετείχαν σε εβραϊκή τρομοκρατική οργάνωση που εμπλέκεται άμεσα στη φονική εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλη στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας Παλαιστινίων στο χωριό Ντούμα της Δυτικής Οχθης, με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό ένα 18μηνο αγοράκι, να πεθάνουν λίγες μέρες αργότερα από σοβαρά εγκαύματα και οι δύο γονείς, ενώ έως σήμερα ο τετράχρονος γιος τους παλεύει να επιβιώσει από τα εγκαύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ