Σάββατο 5 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα απεργία από τις καθαρίστριες σχολείων

Σε απεργία προχωρούν την Τετάρτη 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών - Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων και των σωματείων που συμμετέχουν σε αυτή. Καθαρίστριες και καθαριστές συνεχίζουν τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά: «Για να είναι καθαρά τα σχολεία πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως τους αξίζει για τη δουλειά που κάνουν. Οχι με ψίχουλα!», τονίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση, μειώνει κατά 10% τις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων, «πράγμα που σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200 - 300 ευρώ το μήνα», όπως υπογραμμίζει η Επιτροπή, η απληρωσιά καλά κρατεί, ενώ σε πολλές εργαζόμενες οφείλονται μισθοί ακόμα και τεσσάρων μηνών από το προηγούμενο σχολικό έτος.

Στο κάλεσμά της η Επιτροπή υπογραμμίζει: «Στις 9 του Δεκέμβρη κανένας να μην πάει στο σχολείο για δουλειά, δηλώνουμε στις σχολικές επιτροπές των δήμων απεργία». Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στην καθαριότητα διεκδικούν: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ