Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Εθνικό Θέατρο της Πράγας στην Αθήνα

Εμπνευσμένο, φαντασμαγορικό, ποιητικό: Το Wonderful Circus (Γουόντερφουλ Σίρκους), η εμβληματική παράσταση της Laterna Μagika (Λατέρνα Μάτζικα), της ομάδας που άλλαξε το πρόσωπο του τσέχικου θεάτρου, έρχεται στο Μπάντμιντον, από σήμερα 11 έως τις 16 Δεκέμβρη.

Το Wonderful Circus είναι ένα σουρεαλιστικό παραμύθι γεμάτο εκρηκτική φαντασία, που από το 1977 που πρωτοπαρουσιάστηκε, από το Εθνικό Θέατρο της Πράγας, συνεχίζει να μαγεύει χιλιάδες θεατές, τόσο στην Πράγα, όπου παίζεται αδιάκοπα εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια, όσο και σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, το έργο έχει συμπληρώσει περισσότερες από 6.000 παραστάσεις στην Τσεχία κι έχει ταξιδέψει σε πάνω από πενήντα πόλεις σε δεκαέξι χώρες, αποτελώντας την πιο δημοφιλή δημιουργία της Laterna Magika.

Συνδυάζοντας χορό, Μαύρο Θέατρο, πανοραμικές κινηματογραφικές προβολές, παντομίμα και μαριονέτες, η παράσταση αφηγείται την ιστορία δύο κλόουν, οι οποίοι ξεπηδούν μέσ' από ένα αυγό και περιπλανώνται αναζητώντας την Ομορφιά και την αιώνια νεότητα. Ταυτόχρονα, καλούνται να αποφύγουν τις παγίδες που στήνει ο Γητευτής, ο πανούργος δημιουργός τους. Το ταξίδι των δύο κλόουν, άλλοτε μπουφονικά αστείο κι άλλοτε τρυφερό και στοχαστικό, μετατρέπεται σε μια γλυκόπικρη αλληγορία για τον αγώνα του ανθρώπου να πραγματώσει τα ιδανικά του, έναν αγώνα που συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση έχει γοητεύσει με το χιούμορ και τη χορογραφία της που επιμελήθηκαν πέντε χορογράφοι, καθώς και με την εναλλαγή των κινηματογραφημένων σκηνών της, που γυρίστηκαν στην ύπαιθρο σε ολόκληρη την Τσεχοσλοβακία. Μάλιστα, το αυθεντικό φιλμ ψηφιοποιήθηκε πρόσφατα στα Barrandov Studios της Πράγας, καθιστώντας ακόμα πιο έντονη την εμπειρία της παράστασης.

Παραστάσεις: Σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 8.30 μ.μ., Σάββατο 12 Δεκέμβρη: 5.00 μ.μ. & 8.30 μ.μ., Κυριακή 13 Δεκέμβρη: 12.30 μ.μ. & 5.00 μ.μ., Τετάρτη 16 Δεκέμβρη: 7.00 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ