Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πήραν μεγάλη φόρα...

Στο χτεσινό λιβελογράφημα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», η οποία αναφέρεται σε «ασύλληπτη χυδαιότητα του ΚΚΕ και των "καπέλων" του...» - εννοώντας τα εργατικά σωματεία του Πειραιά και την προχθεσινή συγκέντρωση που έγινε κατά των ναρκωτικών - απάντησε με δήλωσή του στο «Ρ», ο Γιώργος Τούσας, πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ:

«Μπροστά στη λαϊκή κατακραυγή ξεσηκώθηκαν, απ' άκρη σε άκρη, σε όλη τη χώρα, οι εργαζόμενοι ενάντια στην πρόταση νόμου των πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ. Ενάντια σε αυτούς που με θράσος διαλαλούν την πραμάτεια της ναρκομανίας, προέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που στηρίζουν τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση του 8ωρου, των ΣΣΕ και της κοινωνικής πρόνοιας.

Χθες, η εφημερίδα «Αυγή» αποφάσισε να εκτελέσει χρέη Γραφείου Τύπου της κυβέρνησης και ως γνήσιο κυβερνητικό φερέφωνο, χάνοντας την ψυχραιμία της, επιδόθηκε σε κραυγές απόγνωσης και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αρνούμενη να δει την ουσία του προβλήματος.

Εχουν το θράσος, γιατί θάρρος δεν έχουν, να επιτίθενται ενάντια σε καταξιωμένα εργατικά σωματεία, μην αντέχοντας την πολιτική κριτική για αυτές τις άκρως επικίνδυνες προτάσεις που έχουν στόχο να οδηγήσουν μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης στην τοξικομανία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αύξηση των κερδών τους και την κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ, το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα και μαζικοί φορείς παλεύουν και αγωνίζονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, προβάλλοντας μέσα από καθημερινούς αγώνες έναν άλλο τρόπο ζωής, με αξιοπρέπεια και όραμα. Αυτό άλλωστε έδειξε με τη μαζική παρουσία της η νεολαία και η εργατική τάξη του Πειραιά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ. Καλούμε όλους τους νέους, την εργατική τάξη να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στους νέους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ