Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το «Ελιξίριον Τσέχοφ» στον Παμμικρασιατικό

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στο πλαίσιο της πολιτικής της δημοτικής αρχής για πολιτιστική προσφορά σε όλους τους πολίτες και μεταφορά των πολιτιστικών δράσεών του στις συνοικίες και τα χωριά, δίνει παράσταση, με τη θεατρική κωμωδία «Ελιξίριον Τσέχοφ» στον Παμμικρασιατικό Σύλλογο την Κυριακή 27 Δεκέμβρη, στις 19.00.

Μια παράσταση που αποτελείται από τρεις κωμωδίες του Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Αντον Τσέχοφ και συγκεκριμένα τις «Πρόταση γάμου», «Αρκούδα» και «Επέτειος». Είναι η πρώτη παράσταση του θεσμού «Αρμα Θέσπιδος», που στόχο έχει να περιοδεύσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Η ιστορία...

Μια πρόταση γάμου καταλήγει σε έναν τρικούβερτο καβγά για αγελαδοβοσκές, με λιποθυμίες και φιλιά.

Μια όμορφη χήρα ταράζεται όταν στο σπίτι της μπαίνει θυμωμένος ένας χωριάτης που μοιάζει με αρκούδα και ζητάει τα χρέη του μακαρίτη άντρα της. Οι δυο τους μαλώνουν τόσο έντονα που καταλήγουν σε μονομαχία. Και τότε ερωτεύονται παράφορα.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μαζί με το λογιστή του προσπαθούν να γράψουν ένα λόγο για την επέτειο της τράπεζας στο γραφείο τους και ξαφνικά εισβάλλει μια ανήμπορη γυναίκα, που ζητάει τους μισθούς του άντρα της από τη νομαρχία...

Σκηνοθεσία: Χρήστος Στρέπκος. Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης. Σκηνικά - κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Καλαντζοπούλου, Κατερίνα Κολλυροπούλου, Βασίλης Κόκκαλης, Γιάννης Τσάκωνας.

Τιμή εισιτηρίου: 3 ευρώ, οικογενειακό: 5 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ