Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στο πλευρό της εργοδοσίας η δημοτική αρχή

Αποκαλυπτική για τη στάση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου ήταν η συνάντηση που έγινε την περασμένη Τρίτη μεταξύ εκπροσώπου των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση», της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, της εταιρείας «Waste Solutions», του αντιδημάρχου Καθαριότητας και του αντιδημάρχου Οικονομικών. Η συνάντηση έγινε μετά από πολλές πιέσεις των εργαζομένων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επανέλαβε ότι εμμένει στην πρόταση για πρόσληψη μόνο 10 «παλιών» εργαζομένων, χωρίς ένσημο ΒΑΕ, με 600 ευρώ μισθό για εξαήμερη εργασία. Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, έφτασε να χαρακτηρίσει «αδιάλλακτους» τους εργαζόμενους, επειδή διεκδικούν το αυτονόητο, να δουλέψουν ξανά όλοι και με τους ίδιους όρους.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου του δήμου, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, «υπερασπίστηκε τα συμφέροντα της εργοδοσίας καλύτερα και από την ίδια τη "Waste Solutions"», καθώς έφτασε να προτείνει κι αυτός την πρόσληψη 13 μόνο εργαζομένων, με 600 ευρώ και ανά δύο νέες προσλήψεις της εταιρείας να προσλαμβάνεται κι ένας «παλιός»!

Η απάντηση των εργαζομένων ήταν ότι θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους και ότι θα κάνουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο εργοστάσιο. Μάλιστα, το μεσημέρι των Χριστουγέννων, προγραμματίζεται τραπέζι αλληλεγγύης, στις 12 μ., στην πύλη του εργοστασίου και εκεί καλούνται σωματεία και φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ