Πέμπτη 24 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ
Επίσκεψη στα Ιδρύματα της πόλης

Τα Ιδρύματα της Πάτρας επισκέφθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης, και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τους φιλοξενουμένους τους, για καλά Χριστούγεννα και χαρούμενη Πρωτοχρονιά. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν στο «Ασυλο Ανιάτων», στην «Κιβωτό της Αγάπης», στο «Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων», στη «Μέριμνα», στον «Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας», στην «Αγία Σκέπη» και τη «Φωλιά».

Για μια φορά ακόμα τους δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, τη δυσκολία με την οποία πλέον λειτουργούν, δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης από το κράτος. Σημαντικό θέμα συζήτησης, σε όλες τις συναντήσεις που είχαν, ήταν η μείωση των δημοτικών τελών που ουσιαστικά δίνει μια ανάσα στην ήδη οριακή λειτουργία τους. Κατά την επίσκεψη στην «Κιβωτό της Αγάπης», οι υπεύθυνοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους στο δήμαρχο και την πρόεδρο του Συμβουλίου που τα παιδιά φιλοξενήθηκαν το καλοκαίρι στην ημερήσια κατασκήνωση, στην πλαζ της Αγυιάς και ζήτησαν αυτό να επαναληφθεί και το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Κ. Πελετίδης δεσμεύτηκε ότι τα παιδιά της «Κιβωτού» θα συμμετέχουν σταθερά στη συγκεκριμένη δομή του Δήμου.

Τέλος, στη «Μέριμνα», ο Κ. Πελετίδης και η Κ. Γεροπαναγιώτη δέχτηκαν τις θερμές ευχαριστίες της διοίκησης και των εργαζομένων, για την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξει το αίτημα του Ιδρύματος για αναγκαιότητα υπογραφής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία. Κι αυτό, αφού η κάλυψη συνολικά των αναγκών που καλύπτει σήμερα η «Μέριμνα» πρέπει και είναι ευθύνη του κράτους και να καλύπτονται πλήρως με αντίστοιχα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ