Παρασκευή 13 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αναδεικνύεται ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της μεταρρύθμισης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

«Η φετινή σχολική χρονιά απέδειξε με τη σειρά της το βαθιά ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος», συμπεραίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη χτεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Αν και το ΥΠΕΠΘ ούτε φέτος δίνει τα πλήρη στατιστικά στοιχεία, είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Οι μαθητές που παίρνουν απολυτήριο του Λυκείου, είναι οι μισοί όσων αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο!
  • Απορρίπτεται ένας στους 10 μαθητές της Β' Λυκείου, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα επανεξέτασης!
  • Εντύπωση επίσης προκαλεί ο μικρός αριθμός των εξεταζόμενων αποφοίτων ΤΕΕ. Αν μάλιστα υπολογίσουμε και τη συνολική μαθητική διαρροή από την εκπαίδευση, τότε από το άθροισμα του μαθητικού πληθυσμού του Λυκείου και των ΤΕΕ προκύπτει ότι ο 1 στους 4 αποφοίτους του Γυμνασίου εγκαταλείπει πριν τα 18 κάθε μορφής εκπαίδευση.
  • Ωστόσο η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ περιορίζεται στις επιδόσεις των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις για να εκτιμήσει ότι "κινήθηκαν στα συνήθη και αναμενόμενα επίπεδα", συγκρίνοντας προφανώς με τις εισαγωγικές κι όχι με τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Ομολογείται κατ' αυτόν τον τρόπο, ότι οι εξετάσεις δεν αφορούν σ' ένα σχολείο γενικής παιδείας, αλλά στην επιλογή για την Ανώτατη εκπαίδευση, γι' αυτό και η ηγεσία του υπουργείου δεν ενοχλείται που οι μισοί μαθητές κατά μέσο όρο βαθμολογούνται κάτω από τη βάση στα μαθήματα αυτά!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής που αποβλέπει στην αυστηρότερη αναπαραγωγή μιας ελίτ και στην πρόωρη στροφή της πλειοψηφίας των νέων σε μορφές βραχυπρόθεσμης "κατάρτισης" κι "απασχολησιμότητας"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ