Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΛΑΓΚΑΔΑΣ - Β. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Αύριο η συγκέντρωση των αγροτών

Την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τους αγώνες τους προκειμένου να ανατραπεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ θα διατρανώσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της επαρχίας Λαγκαδά και της Βόρειας Χαλκιδικής με τη μαζική τους συγκέντρωση που πραγματοποιείται αύριο Κυριακή στις 11.30 π.μ. στη Ν. Απολλωνία. Τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων των παραπάνω περιοχών μετά από σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων, Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών.

«Το μέλλον μας δεν είναι ο αφανισμός και η ανεργία. Μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Η ύπαιθρος μπορεί και πρέπει ν' αναπτυχθεί με στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς και του παραγωγικού συνεταιρισμού», τονίζεται στην προκήρυξη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που μοιράζεται μαζικά στα χωριά της επαρχίας Λαγκαδά και της Β. Χαλκιδικής.

Για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της αύξησης του κόστους παραγωγής που οδηγεί μαζί με τις άλλες αντιαγροτικές αποφάσεις και την αγροτιά των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής στον αφανισμό, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα προτείνει να ληφθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα:

- Καύσιμα των γεωργικών μηχανημάτων σε τιμές τράνζιτ όπως τα παίρνουν οι εφοπλιστές.

- Ρεύμα για αγροτική χρήση μειωμένο κατά 50%.

- Αύξηση στην επιστροφή του ΦΠΑ στα φυτικά 6% και στα ζωικά 7%.

- Ελεγχο στις τιμές των εφοδίων και μηχανημάτων με μείωση του ΦΠΑ από 18% στο 8%.

- Κίνητρα για εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό των εκμεταλλεύσεων και ιδιαίτερα σημαντικά κίνητρα για τους νέους αγρότες.

- Εργα υποδομής στην περιοχή μας από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ