Τρίτη 12 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κατατίθεται το νομοσχέδιο για τη νέα «αξιολόγηση» στο Δημόσιο

Το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που είναι σε δημόσια διαβούλευση από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και αφορά την «αξιολόγηση» των εργαζομένων στο Δημόσιο, αναμένεται να κατατεθεί εντός της βδομάδας από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με αυτό, θα γίνεται «αξιολόγηση» των εργαζομένων απ' όλους - υφιστάμενους, συναδέλφους και προϊσταμένους - ενώ περιλαμβάνει επίσης και τη δημιουργία «Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών».

Σε ό,τι αφορά την «αξιολόγηση» του προσωπικού, μέχρι το Μάρτη του κάθε έτους θα συντάσσεται έκθεση που θα περιλαμβάνει τους τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, συνοπτική περιγραφή του έργου του εργαζομένου, η συνέντευξη και η βαθμολογία που θα συγκεντρώσει. Για τους προϊσταμένους, η «αξιολόγηση» γίνεται από τους υφιστάμενους με «ανώνυμα» ερωτηματολόγια και η τελική βαθμολογία χωρίζεται σε επτά κατηγορίες (από «άριστος» μέχρι «ακατάλληλος»).

Τέλος, σε ό,τι αφορά το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών», αυτό θα λειτουργεί με ευθύνη του ΑΣΕΠ και θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δημόσιο τομέα και έχουν βαθμολογηθεί με περισσότερα από 75 μόρια. Παράλληλα, είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου διδακτορικού διπλώματος, απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ήταν προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης επί τρία τουλάχιστον έτη και είναι μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας ή μέλη ΔΕΠ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων εξωτερικού (εφόσον κατέχουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ