Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ανάπτυξη τριών μεραρχιών στις δυτικές περιοχές

ΜΟΣΧΑ.--

Τρεις νέες μεραρχίες ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας στα δυτικά σύνορα της χώρας, χωρίς ο αρμόδιος υπουργός Σεργκέι Σοϊγκού, να δώσει λεπτομέρειες σε ποια σημεία θα αναπτυχθούν οι νέοι σχηματισμοί. Ωστόσο, είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή, που είχε άλλωστε προαναγγελθεί, αποτελεί απάντηση στην ανάπτυξη ισχυρών ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με αφορμή και τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Η νέα έκδοση του στρατιωτικού δόγματος της Ρωσίας, η οποία υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το Δεκέμβρη του 2015, όριζε ότι η συσσώρευση δυνάμεων του ΝΑΤΟ συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, που απαιτεί την κατάλληλη απάντηση.

Θυμίζουμε ότι το ΝΑΤΟ τον περασμένο Νοέμβρη κλιμάκωσε την παρουσία του στην περιοχή, προχώρησε σε ασκήσεις κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία 36.000 στρατιωτών, περισσότερων από 60 πολεμικών πλοίων και 200 αεροσκαφών. Αμεσα ήρθε η απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης με επίσης μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια, ενώ και η χτεσινή εξέλιξη αποτελεί συνέχεια σε αυτή την κατεύθυνση, που δείχνει ότι η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση θα κλιμακωθεί.

Επίσης, χτες ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία προχωράει στην ολοκλήρωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις νήσους Κουρίλες στον Ειρηνικό Ωκεανό και τη Θάλασσα του Οχότσκ, νησιά που η Ιαπωνία θεωρεί δικό της έδαφος. Χτες, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι στη Μόσχα βρέθηκε ο Ιάπωνας πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μασαχίκο Κομούρα, που συναντήθηκε με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, στον οποίο επέδωσε επιστολή - μήνυμα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίντζο Αμπε, το περιεχόμενο της οποίας κρατήθηκε μυστικό. Πάντως, εικάζεται ότι το ζήτημα των Κουρίλων είναι ένα από τα βασικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ