Σάββατο 14 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στους δρόμους του Μάρκου...

«Στους δρόμους του Μάρκου» οδηγούν οι «Μουσικές διαδρομές», που διοργανώνει και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Ανω Σύρου, σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Αιγαίου, καθώς και με φορείς του δήμου. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι το Σεπτέμβρη, αποτελεί μια αναφορά στο ρεμπέτικο και το δρόμο που χάραξε ο Μάρκος Βαμβακάρης στη μουσική μας κληρονομιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1995 στο Δήμο Ανω Σύρου λειτουργεί το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη, προς τιμήν του μουσικοσυνθέτη που γεννήθηκε εκεί και με τα τραγούδια του έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα και την οικουμένη. Η αυλαία των εκδηλώσεων θ' ανοίξει αύριο με συναυλία της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής του Φραγκίσκου Δακρότση (γήπεδο Ανω Σύρου). Στον ίδιο χώρο, στις 22/7, θα γίνει συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία, με τη συμμετοχή του Γιάννη Κούτρα, ενώ στις 29/7 συναυλία του Θοδωρή Ξυδιά με συμμετοχή των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Αντιγόνης Ευστράτογλου, Γιάννη Σάρδη.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με ρεμπέτικη βραδιά στη 1/8 από το μουσικό σχήμα «Ραστ» (περιοχή Κινίου), ενώ στις 3/8 θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση (γήπεδο Ανω Σύρου). Ακολουθεί στις 11/8 ελληνική μουσική βραδιά από το συγκρότημα «Αργοναύτες» στην περιοχή Γαλησσά της Ανω Σύρου και στις 12/8 με το ίδιο συγκρότημα στην περιοχή Κινίου. Στις 19/8 έχει προγραμματιστεί συναυλία του Λάκη Χαλκιά (γήπεδο Ανω Σύρου), ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κλείσει στις 2/9 με μουσική βραδιά από τον Θοδωρή Ξυδιά, με λαϊκά, νησιώτικα και ρεμπέτικα τραγούδια.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές διαδρομές... στους δρόμους του Μάρκου» περιλαμβάνεται και η διοργάνωση τριήμερου (21-23/9) συνεδρίου για το ρεμπέτικο τραγούδι, τη μετεξέλιξή του και την πορεία της ελληνικής μουσικής παράδοσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ