Πέμπτη 14 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαθήματα δημοκρατίας...

Για «αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά μιας ολιγομελούς ομάδας» κάνει λόγο το υπουργείο Παιδείας, αναφερόμενο στην παρέμβαση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και εκπαιδευτικών που ματαίωσε την προχτεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διάλογου για την Παιδεία. Με τον πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώνει: «Θα συνεχίσουμε το διάλογο, διότι αυτό έχει ανάγκη η Παιδεία μας. Εχει ανάγκη μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που ουδείς μπορεί να ματαιώσει».

Είναι φανερό πως το ξεμπρόστιασμα του «διαλόγου», ενόχλησε το υπουργείο Παιδείας. Γιατί ξέρουν πως τα όσα κατήγγειλαν προχτές οι φοιτητές εκφράζουν τη διάχυτη στο λαό αγανάκτηση για την κοροϊδία που υφίσταται. Ενόχλησε το κάλεσμα που απηύθυνε το ΜΑΣ από το βήμα της φιέστας να μετουσιωθεί αυτή η αγανάκτηση σε διεκδίκηση, σε αγώνα για την Παιδεία των αναγκών του λαού και των παιδιών του και όχι των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

Το υπουργείο Παιδείας, στην ιστοσελίδα του, παραθέτει «ρεπορτάζ και απόψεις για τα επεισόδια που αμαύρωσαν την πρώτη δημόσια συζήτηση για την Παιδεία», ξεχωρίζοντας το δημοσίευμα της «Αυγής» που δεν φείδεται αναφορών σε «τακτικισμούς», σε «λογική παραθρησκευτικών οργανώσεων», «ολοκληρωτισμό», «επαναστατική γυμναστική» και άλλα παρόμοια, αναφερόμενο στην παρέμβαση φοιτητών και εκπαιδευτικών. Τα παραπάνω, άλλωστε, είναι ευκολότερα όταν η σοσιαλδημοκρατική σου υπόσταση σου υπαγορεύει να κρύψεις ότι θες εκπαιδευτικούς και φοιτητές να σκύβουν το κεφάλι στους «πεφωτισμένους» του ΟΟΣΑ και τα μονοπώλια τα οποία εκφράζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ