Πέμπτη 14 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Σφράγισαν την πρόκριση τα φαβορί

Τα φαβορί, που είχαν αποκτήσει προβάδισμα από τα πρώτα παιχνίδια, ήταν αυτά που σφράγισαν και τα εισιτήρια για την οκτάδα, στους χτεσινούς αγώνες για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Στο πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της μέρας η ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, μετά το 1-0 εκτός έδρας, επικράτησε για δεύτερη φορά του Λεβαδειακού με 2-0 φιγουράροντας πλέον στην οκτάδα της διοργάνωσης. Μάλιστα, η Ενωση είναι η μοναδική ομάδα στη διοργάνωση που μέχρι τώρα δεν έχει δεχτεί γκολ. Οι γηπεδούχοι, αν και είχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους, σε γενικές γραμμές ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους έχοντας ως κορυφαίους τους Μπουονανότε (86') και Μπακάκη, με τον πρώτο να πετυχαίνει μάλιστα και το 2ο γκολ. Το σκορ είχε ανοίξει ο Γιόχανσον (43').

Στο Καυταντζόγλειο ο Ηρακλής νικώντας με το ίδιο σκορ, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, με 1-0, τη Βέροια πήρε την πρόκριση στην οκτάδα, με κορυφαίο για μια ακόμη φορά τον Βέλλιο, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης (72'), ενώ έχασε και μερικές ακόμα ευκαιρίες.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός, αγωνιζόμενος με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, επικράτησε και πάλι των Χανίων με 6-0 μετά και το 4-1 του πρώτου αγώνα στην Κρήτη. Το παιχνίδι αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία για τον τεχνικό των «ερυθρολεύκων», Μάρκο Σίλβα, για να βγάλει σημαντικά συμπεράσματα για παίκτες που μέχρι τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί αρκετά. Τα γκολ του Ολυμπιακού πέτυχαν: Ζντιέλαρ (4'), Κασάμι (12', 45'), Σεμπά (36'), Πουλίδο (73'), Φουστέρ (90').

Στην επίσης τυπικού χαρακτήρα ρεβάνς της Τρίπολης, ο Αστέρας επικράτησε και πάλι της Λάρισας με 3-0 όπως και στο πρώτο παιχνίδι, σφραγίζοντας και αυτός το εισιτήριο της πρόκρισης. Στα θετικά για τους Αρκάδες - πέραν της νίκης - η πολύ καλή εμφάνιση, που συνοδεύτηκε και με γκολ στο 13', του νεοαποκτηθέντος Στανισάβλιεβιτς. Τα άλλα τέρματα πέτυχαν οι Χαμντανί (28'), Μάσα (85').

Στην Τούμπα το ενδιαφέρον

Η αναμέτρηση της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Καλλονή καλείται να ανατρέψει την ήττα του με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα σημερινά παιχνίδια που θα ρίξουν την αυλαία της φάσης των «16». Αντίθετα, πιο εύκολα φαντάζουν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο, που θα φιλοξενήσουν ΠΑΣ Γιάννενα και Εργοτέλη, αντίστοιχα, στη ρεβάνς των νικών τους στα πρώτα παιχνίδια (2-1 και 1-0 αντίστοιχα). Το πρόγραμμα: Πανιώνιος - Εργοτέλης (15.00 ΟΤΕ Sports 3), ΠΑΟΚ - Καλλονή (17.15 OTE Sports 1), Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννενα (19.30 OTE Sports 3).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ