Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Επεσε σε... ρωσική τορπίλη

Aκόμη περισσότερο μειώθηκαν οι ελπίδες της Εθνικής γυναικών να κερδίσει κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση η οποία οδηγεί στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο που διεξάγεται στο Βελιγράδι, μετά τη χτεσινή βαριά ήττα από τη Ρωσία με 16-6 για την 3η αγωνιστική του ομίλου της. Η Εθνική, με εξαίρεση το πρώτο οκτάλεπτο, όταν και βρισκόταν κοντά στο σκορ κοντράροντας τις Ρωσίδες (3-2), κατέρρευσε αμυντικά και επιθετικά κάνοντας μια καταστροφική δεύτερη περίοδο (5-1 υπέρ της Ρωσίας). Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-1, 1-1, 7-2. Ρωσία: Σιμάνοβιτς 3, Τανκέεβα 3, Καρίμοβα 2, Προκοφίεβα, Λισούνοβα 2, Ιβάνοβα, Σομπόλεβα 2, Ιαρονταΐκινα, Τιμοφέεβα. Ελλάδα: Τσουκαλά 2, Μανωλιουδάκη 2, Ελ. Πλευρίτου, Ασημάκη.

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για το ελληνικό συγκρότημα μετά την αντίστοιχη από την Ουγγαρία, ενώ έχει μια νίκη επί της Πορτογαλίας στην πρεμιέρα. Με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει με τις δυο τελευταίες ομάδες στον όμιλο, Πορτογαλία, Τουρκία, που παραμένουν χωρίς νίκη, θέμα πρόκρισης δεν τίθεται, ωστόσο η ελληνική ομάδα επιδιώκει κάτι καλύτερο από την 4η προνομιούχο θέση για τα προημιτελικά προκειμένου να αποφύγει τα πλέον δύσκολα στις χιαστί διασταυρώσεις με τις ομάδες του άλλου ομίλου. Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική είναι αύριο Σάββατο η ουραγός Τουρκία (13.30 ΕΡΤ) όπου στόχος είναι η δεύτερη νίκη στον όμιλο. Η Ελλάδα θα κλείσει τους αγώνες της για την α' φάση τη Δευτέρα με αντίπαλο την πρωτοπόρο μέχρι στιγμής Ολλανδία.

Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου είχαμε: Ολλανδία - Πορτογαλία 28-2, Ουγγαρία - Τουρκία 27-1. Η βαθμολογία: Ολλανδία 12, Ρωσία 9, Ουγγαρία 6, Ελλάδα 3, Πορτογαλία 0, Τουρκία 0.

Εθνική ανδρών: Το φινάλε καθορίζει την πρωτιά

Στο φινάλε των αγώνων για τον όμιλό της θα κριθεί τελικά η πρωτιά για τους άνδρες, που σήμερα στην τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν τη Ρωσία (21.15 ΕΡΤ). Ολα τα σενάρια για την ελληνική ομάδα είναι ανοιχτά και μπορεί να αναδειχθεί από πρώτη έως τρίτη. Η Εθνική αυτή τη στιγμή συγκατοικεί με την Ουγγαρία στο ρετιρέ, ωστόσο υπερέχει στην ισοβαθμία έχοντας καλύτερη διαφορά γκολ (+9). Ωστόσο οι Μαγυάροι έχουν σαφώς πιο εύκολο έργο σήμερα αντιμετωπίζοντας την Τουρκία (10.30). Η Ελλάδα για να τερματίσει πρώτη θα πρέπει να επικρατήσει της Ρωσίας και οι Ούγγροι, που είναι το απόλυτο φαβορί, νικώντας την Τουρκία, να μην καλύψουν τη διαφορά των +9. Εάν τα καταφέρουν τότε η Εθνική είναι δεύτερη, όπως και να έρθει ισόπαλη με τη Ρωσία και η Ουγγαρία να επικρατήσει της Τουρκίας (όπως αναμένεται). Εάν η Ελλάδα χάσει απ' τους Ρώσους, τότε θα είναι 3η.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ