Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η διέξοδος βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει ότι με αφορμή το κλείσιμο της «Σόφτεξ», «η κυβέρνηση μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αστικής τάξης, προσπαθούν να κρύψουν την αιτία. Ολοι τους κρύβουν ότι η "Σόφτεξ", όπως και όλες οι άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορους κλάδους της Βιομηχανίας, ή άλλες που απέλυσαν εκατοντάδες εργαζόμενους, ή άλλες που θα κλείσουν το επόμενο διάστημα, είναι το αποτέλεσμα του συστήματος που όλοι τους υπηρετούν και στηρίζουν, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης της κερδοφορίας, της "επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την κρίση". Είναι αποτέλεσμα του αδιέξοδου φαύλου κύκλου του καπιταλισμού και δεν αλλάζει παρά μόνο με την ανατροπή του».

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται ότι το παράδειγμα της «Σόφτεξ» «βοηθάει να κατανοηθεί ότι στον καπιταλισμό οι επιχειρήσεις είτε είναι κρατικές, είτε "ημικρατικές", είτε ανήκουν σε κάποιο βιομήχανο, πάντα λειτουργούν υπέρ της αστικής τάξης και σε βάρος της εργατικής τάξης. Οτι σε κάθε περίπτωση τα θύματα είναι πάντα οι εργάτες, αυτοί πληρώνουν με απολύσεις, με χειρότερους μισθούς και συνθήκες την κρίση, την ανάπτυξη, την "εξυγίανση" και το κλείσιμο με οποιαδήποτε μορφή γίνεται.

Δείχνει ότι κανένας εργάτης δεν πρέπει να αισθάνεται σίγουρος επειδή σήμερα η επιχείρηση που δουλεύει έχει δουλειά, βγάζει κέρδη, επειδή σήμερα αμείβεται καλύτερα από τους άλλους, γιατί ο καπιταλισμός έχει τους δικούς του αντικειμενικούς νόμους, σήμερα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται μόνιμο και δεδομένο.

Μας βοηθάει όλους στο να βγάλουμε σωστά πολιτικά συμπεράσματα, στο να δούμε πού βρίσκεται η πραγματική διέξοδος από αυτόν το φαύλο κύκλο του καπιταλισμού, το πώς μπορούμε να το πετύχουμε. Οτι η διέξοδος βρίσκεται σε αυτό που προτείνει το ΚΚΕ, στην ανατροπή του καπιταλισμού, στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ναυπηγεία στα χέρια του λαού με εργατική εξουσία! (2017-05-06 00:00:00.0)
Να σπάσει ο φαύλος κύκλος (2013-07-04 00:00:00.0)
Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος (2010-09-04 00:00:00.0)
Να τα κάνετε εκατό και ακόμα παραπάνω (2003-11-20 00:00:00.0)
Να επιστρέψει στο δημόσιο (2001-09-13 00:00:00.0)
Μετά την ΑΕΒΑΛ, σειρά για "λουκέτο" η "Δραπετσώνα" (1997-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ