Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Να επιστρέψει στο δημόσιο

Ανακοίνωση της ΕΣΑΚ του εργοστασίου

Από την προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ
Από την προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ
«Η πολυεθνική εργοδοσία της Σόφτεξ, προφανώς με τις πλάτες της κυβέρνησης, που της χάρισε την εταιρία, συνεχίζει την πολιτική της παραγωγικής συρρίκνωσης, με τελικό στόχο, απ' ό,τι φαίνεται, το κομμάτιασμα και πιθανά το κλείσιμο της εταιρίας». Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωση η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ, με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της εταιρίας να θέσει σε διαθεσιμότητα όλους τους εργαζόμενους του εργοστασίου στη Δράμα (περίπου 430) και να νεκρώσει ουσιαστικά την παραγωγή από 16 Σεπτέμβρη μέχρι 16 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση η ΕΣΑΚ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τις αντεργατικές ενέργειες και καλεί: Την εργοδοσία να πάρει πίσω τις διαθεσιμότητες και γενικότερα τα σχέδιά της. Την κυβέρνηση, επιτέλους να αναλάβει τις εγκληματικές της ευθύνες, να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση και να θέσει την εταιρία κάτω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα, για να ανατρέψουν στην πράξη τα αντεργατικά τους σχέδια.

«Είναι πλέον καιρός, επισημαίνει η ΕΣΑΚ, να απαιτήσουμε να φύγει τώρα η πολυεθνική, γιατί όσο παραμένει, γίνεται πιο ορατός ο κίνδυνος για την ίδια την ύπαρξη της Σόφτεξ. Σήμερα πλέον το "βλέπουν" όλοι. Και αυτοί που υποστήριζαν την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Σήμερα, η μόνη λύση είναι η ακύρωση της ιδιωτικοποίησης - σκάνδαλο και η λειτουργία της κάτω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν πάει άλλο!!!».

Καταλήγοντας, η παράταξη αναφερόμενη στην «ισχυρή Ελλάδα», που είπε o πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη σημειώνει: «Εχει δίκιο, γιατί εννοεί ισχυρή Ελλάδα για τις πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο και τους αεριτζήδες. Εμείς θέλουμε ισχυρή Ελλάδα για το λαό, για τους εργαζόμενους και τέτοια δεν μπορεί να υπάρξει ούτε με τις ιδιωτικοποιήσεις, ούτε με τη διάλυση της βιομηχανίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ