Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Απειλές απόλυσης για το «πόθεν έσχες»

Είναι τρομοκρατικές κινήσεις στα πλαίσια του εντεινόμενου αυταρχισμού στο δημόσιο, καταγγέλλει το Σωματείο των Εργαζομένων

Σε μέσο για τον εκφοβισμό και την ένταση του αυταρχισμού εναντίον των εργαζομένων καταλήγει η επιχείρηση υποβολής δηλώσεων «πόθεν έσχες» από τους δημόσιους υπαλλήλους, που η κυβέρνηση υποκριτικά προσπάθησε να εμφανίσει ως μέτρο για τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς, που η ίδια καλλιεργεί και συγκαλύπτει.

Τις απειλές της υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου, προς τους υπαλλήλους, που με την προτροπή των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων δεν υπέβαλαν δήλωση «πόθεν έσχες», έρχονται να συμπληρώσουν οι απειλές για επιβολή κυρώσεων που μπορούν να φτάσουν μέχρι και την απόλυση, από τις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο διοικητικός διευθυντής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Θ. Δασκαλάκης με έγγραφό του, με ημερομηνία 16.7.2001, προς το Τμήμα Προσωπικού και με θέμα «Δήλωση περιουσιακών στοιχείων» αναφέρει επί λέξει: «Μετά τον έλεγχο της υπηρεσίας μας, με βάση τα αντίγραφα των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, προέκυψε ότι δεν υποβάλατε την παραπάνω δήλωση... Κατόπιν τούτου σας καλούμε εντός τριών ημερών από την παραλαβή του παρόντος να υποβάλλετε συμπληρωματική δήλωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα... Σας γνωρίζουμε ότι η μη υποβολή ή η μη σωστή υποβολή της παραπάνω δήλωσης συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος, το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 109 του ΥΚ (ν. 2683/99) μπορεί να επισύρει έως και την ποινή της οριστικής παύσης».

Η καταγγελία του Σωματείου

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για το γεγονός όταν επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους άδειες.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) καταγγέλλει τις ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την υποχρεωτική δήλωση περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων, με τις οποίες θίγεται η προσωπικότητα και το απόρρητο των προσωπικών και οικογενειακών στοιχείων, τα οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.

«Ενώ έχει κατατεθεί από την ΑΔΕΔΥ αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, η οποία εκκρεμοδικεί, το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και η διοίκηση του "Ευαγγελισμού" μέσω του διοικητικού διευθυντή απειλούν με απόλυση όσους δεν έκαναν δήλωση, σύμφωνα με τις οδηγίες των πρωτοβάθμιων σωματείων, των ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ», επισημαίνει το σωματείο.

«Θεωρούμε τις κινήσεις αυτές ως τρομοκρατικές στα πλαίσια του εντεινόμενου αυταρχισμού στο δημόσιο», τονίζει στη συνέχεια και καλεί τις Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν συνδικαλιστικά και νομικά τους δημόσιους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον «Ευαγγελισμό» στους εκβιασμούς που δέχονται.

Το συνολικό πρόβλημα θα συζητηθεί και στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, αύριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ