Σάββατο 23 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ

Συνδικάτα της Αττικής εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες

Από τη συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου
Από τη συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου
«Μπλόκο» στα γραφεία του ΟΓΑ στο κέντρο της Αθήνας έστησαν χτες το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε μια κίνηση αλληλεγγύης στη μεσαία αγροτιά και κοινής δράσης ενάντια στα σχέδια ισοπέδωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με το σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», Συνδικάτα της Αττικής προχώρησαν λίγο πριν τις επτά το πρωί σε συμβολική κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΓΑ, στην οδό Πατησίων και ανάρτησαν στην πρόσοψη ένα γιγαντοπανό που έγραφε: «Αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο».

Σε όλη τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης, από τα μεγάφωνα ακουγόταν το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Η απάντηση που δίνουν στα αντιασφαλιστικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, είναι ο κοινός αγώνας και η συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που δεν παίρνει βελτιώσεις και «τροποποιήσεις», όπως διατείνεται η κυβέρνηση για να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ, Παναγιώτης Παλιούρας. «Το προσχέδιο που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση γκρεμίζει την Κοινωνική Ασφάλιση. Το κράτος αποσύρεται επισήμως από τη στήριξη της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτραβιέται στην υποχρέωση για προνοιακές μόνο παροχές», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του ΟΓΑ

Eurokinissi

Το γιγαντοπανό στην πρόσοψη του ΟΓΑ
Οσον αφορά τον ΟΓΑ και τους αγρότες, έκανε λόγο για εκτίναξη των εισφορών ακόμα και πάνω από 300%, που θα οδηγήσει ακόμα περισσότερους ασφαλισμένους σε αδυναμία καταβολής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ