Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια

Οργανώνεται ο πανελλαδικός συντονισμός του αγώνα

Καθημερινά στο μπλόκο της Νίκαιας γίνονται ενημερώσεις για κάθε εξέλιξη (φωτ. από συνεδρίαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας με εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων)
Καθημερινά στο μπλόκο της Νίκαιας γίνονται ενημερώσεις για κάθε εξέλιξη (φωτ. από συνεδρίαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Καρδίτσας με εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων)
Σήμερα Τρίτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας (αίθουσα Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου), πραγματοποιείται η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, με θέμα «Οργάνωση και πανελλαδικός συντονισμός του αγώνα». Τη σύσκεψη συγκαλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, που εκφράζει τη συσπείρωση των Ομοσπονδιών, Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, με κεντρικό αγωνιστικό μετερίζι το μπλόκο της Νίκαιας, το ισχυρότερο σ' όλη τη χώρα, με πάνω από 2.000 τρακτέρ, κλιμακώνουν το συντονισμένο αγώνα τους, απαιτώντας την απόσυρση των νομοθετικών σχεδίων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, όπως ιεραρχούνται στο πλαίσιο πάλης που αποφασίστηκε στις μαζικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ταυτόχρονα, διαμηνύουν προς την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ξεγελαστούν από τα ψέματα και τα παραπλανητικά στοιχεία που αραδιάζουν οι υπουργοί της, ούτε να παρασυρθούν από τα «γλυκόλογα συμπάθειας» του πρωθυπουργού και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και αντοχή.

Απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης

Αναφερόμενη στη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων υπουργών που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων σημειώνει: «Επιβεβαίωσε την επιμονή της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στο Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που επιταχύνει το ξεκλήρισμά μας.

Νυχτέρι στο παράπηγμα των αγροτών από τα χωριά του Παλαμά

Eurokinissi

Νυχτέρι στο παράπηγμα των αγροτών από τα χωριά του Παλαμά
Με επιλεκτικά και παραποιημένα στοιχεία και με πολύ συμπάθεια, προσπαθούσαν να κρύψουν ότι η κυβέρνηση τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη και Υγεία, που αντιστοιχούν στις σημερινές τρεις χαμηλές κατηγορίες (1η, 2η και 3η), στις οποίες ανήκει πάνω από το 70% των ασφαλισμένων αγροτών. Είπαν ψέματα, γιατί ενώ η κυβέρνηση μειώνει τις συντάξεις, ισχυρίστηκε ότι τις αυξάνει.

Το βασικό επιχείρημά της είναι όχι μόνο για τους αγρότες, άλλα για όλους, ότι "δεν αντέχει ο προϋπολογισμός", που ποτέ δεν έδωσε αυτά που προϋπολογίζονταν, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν. Εξοντώνει τους φτωχούς αγρότες με πραγματικό καθαρό εισόδημα έως 11.000 ευρώ. Τη στιγμή που πάνω από το 50% των αγροτών είναι ανασφάλιστοι, στην πλειοψηφία τους αγρότισσες.

Φορολογεί με το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, όπως λέει ότι επιδιώκει, που σημαίνει φορολογία για εισόδημα τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Χρησιμοποιεί μέσους ορούς αγροτικού εισοδήματος και φορών, για να καλλιεργεί τον "κοινωνικό αυτοματισμό" απέναντι στους αγρότες ότι φοροδιαφεύγουν.

Η κυβέρνηση, με αυτό το βρώμικο τρόπο, επιμένει να τελειώσει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μετατρέποντάς την σε ατομική υπόθεση του καθενός και χαρατσώνει ιδιαίτερα τους φτωχούς αγρότες, με στόχο να μην πληρώνει τίποτε ο κρατικός προϋπολογισμός και να περισσέψει ζεστό παραδάκι για τον ΣΕΒ που συμφωνεί με το τερατούργημά της».

Να αποσυρθούν Ασφαλιστικό - Φορολογικό

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, αναφέρεται: «Με το "κατά κύριο επάγγελμα αγρότης", καλλιεργεί τη διάσπαση του αγώνα, ιδιαίτερα των μικρομεσαίων αγροτών. Η καθιέρωσή του δεν πρόκειται να δώσει καμιά ελάφρυνση στη ληστεία του ιδρώτα μας, όπως και η καθιέρωση του εργόσημου (10%) για την αγρότισσα και τα συμβοηθούντα μέλη, αφού μειώνει ελάχιστα το καθαρό φορολογητέο εισόδημα της οικογένειας, δίνει ψίχουλα στα έσοδα του Ταμείου και ως σύνταξη στην αγρότισσα κι απ' την άλλη τους εμφανίζει με εισόδημα, όποτε πέφτει και σε αυτούς το τσεκούρι της φορολογίας με τεκμήρια διαβίωσης. Τους προκαλούμε να δώσουν με νούμερα τους υπολογισμούς τους!

Δεν πρωτοτύπησαν. Ιδια τακτική είχαν και στη συνάντησή μας μετά τα περσινά μπλόκα. Δεν είπαν τότε τίποτε συγκεκριμένο στο κάθε αίτημά μας. Με "τρίπλες" και ψευτιές δε θα την βγάλουν καθαρή η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της, ΕΕ, ΔΝΤ κ.λπ., που μαζί κόβουν και ράβουν. Να έρθουν στα μπλόκα να μας τα πουν και να αφήσουν τους τηλεοπτικούς μονολόγους.

Βοήθεια στην κυβέρνηση δίνουν όσοι συνδικαλιστές συναντούνται μαζί της πριν κορυφωθεί ο αγώνας μας, συζητούν χωρίς συγκεκριμένα αιτήματα, που τα αλλάζουν ανάλογα με την κυβέρνηση, που άλλα λένε στους αγρότες κι άλλα στις συναντήσεις πίσω από τις πλάτες των αγροτών. Τέτοια ήταν η συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων της "Πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής αγροτών κτηνοτρόφων", την Πέμπτη 21 Γενάρη, με τον Κατρούγκαλο και τον Μητσοτάκη. Με τα "πάρε - δώσε" κάτω από το τραπέζι υπονομεύονται οι αγώνες, είναι διαπραγματεύσεις που ποτέ δε βγήκαν σε όφελός μας. Είναι γνωστή η ιστορία.

Τέτοιους "ηγέτες" πρέπει να τους απομονώσει η μαχόμενη μικρομεσαία αγροτιά, που αγωνίζεται στα μπλόκα για την επιβίωση. Απαράβατος όρος για όποια συνάντηση με τους υπευθύνους της σφαγής μας είναι να αποσυρθεί και να μην φτάσει στη Βουλή το αντιλαϊκό ασφαλιστικό τερατούργημα. Να καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια. Στα μπλόκα μιλάμε και αποφασίζουμε».

Το πλαίσιο αιτημάτων βάση του αγώνα

Στο μεταξύ, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, το μπλόκο της Νίκαιας δέχτηκε αντιπροσωπεία από το μπλόκο των Τεμπών, η όποια ζήτησε να μεταβεί αντιπροσωπεία του μπλόκου της Νίκαιας στη σύσκεψη μπλόκων που γίνεται σήμερα Τρίτη στη Θεσσαλονίκη για συντονισμό του αγώνα. Σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, αναφέρεται:

«Το μπλόκο της Νίκαιας έδωσε στην αντιπροσωπεία το πλαίσιο των αιτημάτων που έχει διαμορφωθεί μέσα από τις πανελλαδικές συσκέψεις των μπλόκων και αποτελεί τη βάση του αγώνα ο οποίος είναι σε εξέλιξη. Ενημέρωσε επίσης για την πανελλαδική σύσκεψη που έχει καλέσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια την ίδια μέρα, την Τρίτη 26 Γενάρη. Η κλιμάκωση του αγώνα στη βάση των αιτημάτων που έχουν διαμορφωθεί και η στάση της κυβέρνησης θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόγραμμα δράσης αποφάσισε το Μπλόκο της Νίκαιας (2016-01-30 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης με κλιμάκωση την Κυριακή (2014-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ