Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Από το μπλόκο στο Λούρο
Από το μπλόκο στο Λούρο
Η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου Καστανέων - Ριζίων προχώρησε χτες το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα, για να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί, που παραμένουν απλήρωτοι, αλλά και το αβέβαιο μέλλον της ΕΒΖ.

Στον κόμβο του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας βρίσκονται συγκεντρωμένοι, από το Σάββατο, μικρομεσαίοι αγρότες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και των Αγροτικών Συλλόγων του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας. Καθημερινά προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας.

Σε αποκλεισμό της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος του Αιγίου, προχώρησαν την Κυριακή οι μικρομεσαίοι αγρότες που συμμετέχουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στο μπλόκο στο Αίγιο, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας». Την ίδια μέρα, σε νέο αποκλεισμό της γέφυρας στην είσοδο της Αρτας προχώρησαν οι αγρότες της περιοχής, ενώ μπλόκο στήθηκε και στο Λούρο, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας.

Με νέα τρακτέρ ενισχύθηκε το μπλόκο της Αργολίδας, στο ύψος της Δαλαμανάρας, ενώ ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας χαιρετίζει με ανακοίνωσή του τα εργατικά σωματεία και τους φορείς που εκφράζουν συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών. Μπλόκο στον κόμβο Ασπροχώματος Μεσσηνίας έστησαν το μεσημέρι της Κυριακής μικρομεσαίοι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης. Νωρίτερα απέκλεισαν τα διόδια Αρφανών και πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο αποκλεισμό του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Μαζική η κινητοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων στη Χαλκίδα
Μαζική η κινητοποίηση των Αγροτικών Συλλόγων στη Χαλκίδα
Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη προχώρησε, χτες το πρωί, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας. Στην κατάληψη συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη και τις επόμενες μέρες.

Κινητοποίηση έγινε χτες στη Χαλκίδα, όπου αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους στους Δήμους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Αννας, Διρφύων - Μεσσαπίων, από το Ληλάντιο πεδίο και αλλού, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και σε συμβολικό αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας στη Χαλκίδα. Στο πλευρό τους βρέθηκε κλιμάκιο της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ.

Στην Κάρυστο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Νότιας Εύβοιας έκανε χτες συγκέντρωση στην πλατεία της πόλης και προχώρησε σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτικής) με τσουβάλια γεμάτα κοπριά, δηλώνοντας: «Μόνο η κοπριά μάς έμεινε να δώσουμε στις τράπεζες, στο κράτος και την ΕΕ!». Ακολούθησε αποκλεισμός της επαρχιακής οδού Καρύστου - Χαλκίδας για 1 ώρα.

Κατάληψη της Εφορίας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας έκαναν χτες οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νησιού (Αϊ - Μαθιά, Βαλανιού και Γιαννάδων). Την έμπρακτη συμπαράστασή της εξέφρασαν η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, καθώς και σωματεία αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών.

Παραταγμένα τρακτέρ στο μπλόκο Ριζίων - Καστανεών
Παραταγμένα τρακτέρ στο μπλόκο Ριζίων - Καστανεών
Χτες επίσης, οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα άνοιξαν το τελωνείο που είχαν αποκλείσει νωρίτερα, ενώ ολιγόωρους αποκλεισμούς του δρόμου έκαναν οι αγρότες στα Τέμπη. Ανάλογους αποκλεισμούς έκαναν οι αγρότες στην Κουλούρα, στα Μάλγαρα και σε διάφορα σημεία της Εγνατίας οδού.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται τα εξής:

  • Παν-χανιώτικο συλλαλητήριο οργανώνουν αύριο, Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμων Μύθημνας, Αρμένων, Παλαιών Ρουμάτων, Κολυμβαρίου, Κάινας, Μεσκλών, Κρυονερίδας, Γαβαλοχωρίου και Αμυγδαλοκεφαλίου. Κάλεσμα συμμετοχής έχουν ακόμα απευθύνει οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων.
  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου, μετά και τη σύσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο, καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ., με τα μηχανήματά τους στη Λούμπα.
  • Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου οργανώνει παναγροτικά - παλλεσβιακά συλλαλητήρια την Παρασκευή 29 Γενάρη στις 11 π.μ., στον κόμβο της Λάρσου και την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στην Επάνω Σκάλα (πρώην ΙΚΑ).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ούτε βήμα πίσω» από τους βιοπαλαιστές αγρότες που κλιμακώνουν με πολύμορφη δράση (2024-02-08 00:00:00.0)
Στους δρόμους με τρακτέρ και μηχανήματα σε όλη τη χώρα (2023-01-31 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στο πλαίσιο του δεκαήμερου αγωνιστικής δράσης (2017-07-04 00:00:00.0)
Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2017-01-27 00:00:00.0)
Σημείο αναφοράς από σήμερα το Μπλόκο της Νίκαιας (2016-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ