Σάββατο 30 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Τους ενοχλεί η γραμμή της διεκδίκησης και της σύγκρουσης

Τη μεθόδευση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) να αλλοιώσει τους πραγματικούς συσχετισμούς στην Ομοσπονδία, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή την άρνηση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ να νομιμοποιήσει τους συνέδρους από τα σωματεία «Ο Βύρων» και «Γαλάτεια Καζαντζάκη» στο 36ο Συνέδριό της.

«Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την πρώτη μέρα του Συνεδρίου και η στάση της πλειοψηφίας της ΟΙΕΛΕ, "Ενότητα", αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Παίζοντας βρώμικο ρόλο, δεν διστάζουν, μπροστά και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, να αλλοιώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς μέσα από νόθες διαδικασίες, σωματεία - σφραγίδες, σωματεία που στήνουν μαζί με την εργοδοσία κ.ά.», αναφέρει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι «απογυμνωμένη από κάθε νομικό - τυπικό επιχείρημα για τη μη εγγραφή των δύο σωματείων (αφού τα Καταστατικά και των δύο σωματείων είναι πλήρως εναρμονισμένα με το Καταστατικό της ΟΙΕΛΕ), η πλειοψηφία της "Ενότητας" κατέφυγε σε μια πρωτοφανή επίθεση σε Σωματεία που εκπροσωπούν εκατοντάδες εργαζόμενους και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Ουσιαστικά, όμως, ομολόγησε μέσα στο συνέδριο ότι επιλέγει, με μια προκλητική καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική απόφαση, να αλλοιώσει τον πραγματικό συσχετισμό. Αιτία της μη εγγραφής, όπως ξεδιάντροπα δήλωσαν, είναι ότι συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ.

Αυτό τους ενοχλεί, αυτό τους πονάει! Η γραμμή της διεκδίκησης και της σύγκρουσης με κυβερνήσεις και εργοδοσία παντού. Αυτό αποδεικνύουν τα λόγια της πλειοψηφίας, η οποία, σε ομιλία εκπροσώπου της, ομολόγησε ανοιχτά ότι "δεν παλεύουμε ενάντια στην κυβέρνηση, αλλά τη στηρίζουμε και μέσω θεσμικών προτάσεων επιδιώκουμε να λυθούν τα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου". Στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που φέρνει για ψήφιση το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, που υλοποιεί το βάρβαρο 3ο μνημόνιο, που ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες των επιχειρηματικών ομίλων και της μεγαλοεργοδοσίας, τσακίζοντας κάθε έννοια δικαιώματος», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ