Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποτέ μόνος!

Ενα θερμό χειροκρότημα...
Ενα θερμό χειροκρότημα...
«Η Μπαλάντα της Φυλακής» με τους KollektivA παρουσιάστηκε και την περασμένη Κυριακή στο Ιδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».

Καθημερινές μορφές ατομικού και συλλογικού «εγκλεισμού». Η πρωταρχική ανάγκη για ελευθερία. Η παραστασιακή ανάπτυξη ενός hard rock δίσκου όπου μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτές συναντιούνται, για να αφηγηθούν μια ιστορία απελευθέρωσης τον καιρό των φυλακισμένων συνειδήσεων. Στο τέλος το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Βρες τον τρόπο... Ποτέ μόνος!

Τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες ανέλαβε ο Τάσος Μπεκιάρης, ενώ τη μεταφορά στο θέατρο έκανε η Χριστίνα Μητροπούλου. Θέμα του έργου είναι το δίπολο «εγκλεισμός - απελευθέρωση» και είναι εμπνευσμένο από το ποίημα του Oscar Wilde, «Η μπαλάντα της Φυλακής του Ρέντινγκ» («The Ballad Of Reading Gaol» -1897), το οποίο ο Ιρλανδός δημιουργός έγραψε λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Την παράσταση της περασμένης Κυριακής παρακολούθησαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιαραμαζίδης, Γιώργος Ζιώγαλας, Αριστοτέλης Μαγουλάς, Ιάκωβος Μινδρινός, Γιώργος Τσαγκαράκης, Εύη Χατζάκη και οι KollektivA: Θανάσης Χουλιαράς, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Μάκης Κρέτσης, Γιώργος Παύλου, Δημήτρης Γιαννούχος.

Ο Δ. Κουτσούμπας και η Ελ. Μηλιαρονικολάκη με συντελεστές της παράστασης
Ο Δ. Κουτσούμπας και η Ελ. Μηλιαρονικολάκη με συντελεστές της παράστασης
Μουσική / Ενορχηστρώσεις: KollektivA. Σενάριο / Στίχοι: Φάνης Μαργαρώνης. Σχεδιασμός φωτισμού: Νίκος Βλασόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ