Σάββατο 6 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στα κέρδη δεν χωρούν... γαλαντομίες

Το θέμα της αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αγγλία έρχεται για μια ακόμη φορά (πολλοστή τα τελευταία χρόνια μάλιστα) στο προσκήνιο. Οπως ανακοίνωσαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ, για το σημερινό αγώνα της ομάδας τους με τη Σάντερλαντ, θα αποχωρήσουν στο 77' της συνάντησης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των 77 λιρών που επέβαλαν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της ομάδας τόσο στα διαρκείας όσο και στα μεμονωμένα εισιτήρια. Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες οπαδών και άλλων ομάδων (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ, Σουόνσι) με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα.

Και μπορεί οι οπαδοί των «Κόκκινων» στη σχετική ανακοίνωση για τη σημερινή ενέργειά τους να καταλήγουν ότι «οι οπαδοί δεν είναι καταναλωτική μάζα», ωστόσο στον κόσμο του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου τέτοιου είδους «συναισθηματισμοί» δεν χωρούν...

Στο πλέον πλούσιο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του κόσμου, όπου οι χορηγίες, οι διαφημίσεις, τα τηλεοπτικά δικαιώματα αγγίζουν αστρονομικά ποσά, το κυνήγι των κερδών από τους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές, που δραστηριοποιούνται στο χώρο, δεν έχει χώρο για... γαλαντομίες. Αντίθετα, όσα και να κερδίζουν ποτέ δεν είναι αρκετά και ότι μπορεί να υπάρξουν νέα κέρδη με την ανάλογη εκμετάλλευση. Και, φυσικά, η μάζα των οπαδών προσφέρεται γι' αυτό... Είτε πρόκειται για εμπορική εκμετάλλευση σε όλους τους τομείς (εισιτήρια, σουβενίρ, ρούχα της ομάδας, φαγητό κ.τ.λ.) είτε όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις για... ανώτερους σκοπούς και στόχους του κάθε επιχειρηματία ή της πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ