Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Ο «καβγάς» για την αναδιανομή της τηλεοπτικής πίτας

Η κυβερνητική τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες υπερψηφίστηκε τελικά μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, με ονομαστική ψηφοφορία, μετά από αίτημα που κατατέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, στο πλαίσιο της ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσής τους. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 270 βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές, κατά 102 βουλευτές, ενώ 14 βουλευτές ψήφισαν «παρών». Στους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ συμπεριλαμβάνεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος.

Το ΚΚΕ, από την αρχή, είχε κάνει ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία προωθεί την αναδιανομή της πίτας μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ ανέδειξε ότι είναι αστείο να γίνεται λόγος για καταπολέμηση της διαπλοκής και αντικειμενική ενημέρωση, όταν τα ΜΜΕ ανήκουν στα χέρια των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων. Επισήμανε, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να χρησιμοποιήσει αυτήν την κίνηση ως πυροτέχνημα αντιπερισπασμού, κόντρα στις εντεινόμενες λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στην αντιλαϊκή της πολιτική.

Στη βάση αυτή, το ΚΚΕ ψήφισε «παρών», δηλώνοντας ότι δεν συμμετέχει σε όλα αυτά τα παιχνίδια, ενώ απαίτησε την προστασία των εργαζομένων.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά της τροπολογίας, χωρίς βέβαια να αμφισβητούν τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής και την κυριαρχία των μονοπωλίων στα ΜΜΕ. Αντίθετα, έγινε φανερό ότι οι «καυγάδες» τους με την κυβέρνηση και στο συγκεκριμένο θέμα αντανακλούν τους ανταγωνισμούς τμημάτων του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ